Yerel seçim sonuçlarına göre Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Muharrem Erkek kazandı. İkinci sırada ise İYİ Partili Burak Kunt yer aldı. Burak Kunt, seçim sonucuna itiraz etti. Kunt’un itiraz nedeniyle Erkek, mazbatasını alamadı ve göreve başlayamadı. Gazetenin baskıya girdiği saatlerde sonuç belli olmadı ve itirazın Pazartesi günü sonuçlanacağı belirtiliyor.

 

31 Mart Yerel Seçim’inde çok ilginç sonuçlar çıktı. AK Parti ilk defa Türkiye genelinde 2. Sıraya düştü CHP ise oy patlaması yaşadı ve birinci sıraya yerleşti. Türkiye genelinde bu sonuç yaşanırken Çanakkale’de ise başka bir sonuç çıktı. Çanakkale Belediye Başkanlığı seçiminde hem AK Parti hem de CHP büyük oy kaybın uğradı.  Sonuçlara göre CHP adayı Muharrem Erkek yüzde 39,7 oranla 31 bin 58 oy alarak başkan seçildi. 2019 seçimlerinde Ülgür Gökhan yüzde 60’ın üzerinden oy almıştı.

İYİ Parti adayı Burak Kunt tam bir oy patlaması yaşadı yüzde 36,89 oranla 28 bin 861 oy alarak ikinci sıraya yerleşti. 2019 seçimlerinde İYİ Parti ile CHP ittifak kurduğu için aday çıkarmamıştı.

AK Parti ve MHP adayı Jülide İskenderoğlu ise yüzde 18,26 oranla 14 bin 291 oy alarak üçüncü sırada yer aldı. 2019 seçimlerinde Cumhur İttifakı adayı Ayhan Gider yüzde 36 civarında oy almıştı.

 

KUNT İTİRAZ ETTİ

Erkek ile Kunt arasında 2 binden fazla oy farkı var. Bu farka rağmen Kunt, İl Seçim Kurulu’na itirazda bulundu. İtiraz nedeniyle Muharrem Erkek mazbatasını alamadı. Erkek ekibi tarafından daha önce yapılan duyuruda Perşembe günü alacağı belirtilmişti. İtiraz nedeniyle Erkek, mazbatasını alamadı. İtirazın nasıl sonuçlanacağı ise merak ediliyor. Gazetenin hazırlandığı saate kadar itiraz sonuçlanmamıştı. Son alınan bilgilere göre itiraz sonucunun pazartesi günü belli olacağı öğrenildi. İtiraz sonuçlanmayınca Erkek de mazbatasını alamadı ve devir teslim töreni de gecikti.

Erkek ile beraber mazbatalarını almak isteyen belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri de sonucu bekliyor.

Mehmet Güler