Ülkemizde son yıllarda giderek ilgi gören branşlardan biri olan  Kürek Yarışmaları Çanakkale’de de gerçekleştirildi.  Her geçen gün ilgisinin arttığı ve Çanakkale Boğazında antrenmanların gerçekleştirdiği kürek spor branşına yönelik Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları kapsamında Kürek İl Birinciliği Müsabakaları düzenlendi.  Yeni Kordon Mevkiinde düzenlenen yarışmada 10 okul takımından   25 sporcu katıldı.

Yıldız Kızlar kategorisinde;, Özel Çanakkale Bahçeşehir Koleji Ortaokulu birinci olurken, ikinciliği Erenköy Ortaokulu elde etti. Yıldız Erkekler kategorisinde ise birinciliği Özel İstek Çanakkale Bindokuzyüzonbeş Ortaokulu, ikinciliği ise Özel İsmail Kaymak Ortaokulu kazandı.  Sonuçlar aynı zamanda  22-26 Mayıs 2024 tarihlerinde İstanbul Haliç’te düzenlenecek olan Türkiye Birinciliği’ne katılacak takımları belirledi.

Ödül töreninde, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, Sahil Güvenlik Komutanı Ercan Oran, Spor Şube Müdürü Sedat Bektaş ve Okul Sporları Şube Müdürü İsmail Hakkı Şenel, başarılı sporculara ödüllerini takdim etti.

 Haber Merkezi