Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarmasını fırsat bulan vatandaşlar tatil bölgelerine akın ediyor. Her zaman olduğu gibi bu tatil de de en çok ilgi görülen yerlerden biri de Bozcaada oldu. Resmi olarak 4 bin 500 yatak kapasitesine sahip Bozcaada, günlük kiralanan konut ve bağ evleri ile bayram döneminde günlük yaklaşık 20 bin turisti ağırlıyor.

Bayram tatili rezervasyonları hakkında bilgi vere BOZTİD Başkanı Kemal Furıncı, “Bozcaada dünyanın 4'üncü en güzel adası. Şu anda yoğunluğumuz belli bir kapasiteye doğru gidiyor, yüzde 80'lere varmış durumdayız. Ama arifeden itibaren biraz daha yükselişe geçecek. Halkımız her zamanki gibi Bozcaada'nın huzurlu, renkli, keyifli sokaklarında, restoranlarında en güzel yemeklerini yiyecekler, en güzel bayramlarını geçirecekler. Tatilciler önceden rezervasyon yaparlarsa daha iyi olur. Çünkü telefonlarımız oldukça yoğun bir şekilde çalmaya devam ediyor. İstanbul'a da yakın olmamız nedeniyle biraz daha kitle buraya doğru teveccüh gösteriyor.” dedi.

Adada esnaf olan Fahri Bulut da Bozcaada da ilgiden memnun olduğunu belirterek, deniz ulaşımında vatandaşları uyardı. Bulut, “Esnaf bayram tatiline hazır. Gelecek misafirlerimizden de beklentimiz gelirken Bozcaada'ya GESTAŞ'tan hem geliş rezervasyonu hem de dönüş rezervasyonu yaptırılırsa online olarak çok daha rahat bir seyahat yaparlar.” dedi.

 

Mine Yel