Bu sebepler arasında stres, genetik durumlar, hormonal bozukluklar yer alabilir. Fakat bu durumun tedavisi mümkündür. Yine de, kadınlarda saç ekimi işlemi hassas bir konudur. Bu nedenle saç ekimi işlemi öncesi takip edilen bir süreç olması gerekli olabilir.

 

Kadınlarda saç ekimi öncesi dökülmenin nedeni hormonal bir durum mevcut ise önce buna yönelik bir tedavi başlanarak saçların durumu kontrol edilir.

 

İlaç tedavisi ile hormonal durumlar kontrol altına alındıktan sonra saçların tekrar çıkması sağlanabilir.

 

Fakat durumun devam ettiği kadınlarda saç ekimi için uygun olacaktır. Yine de, saç ekim işlemi ilaçla mümkün olmayan tedaviyi kapsayan durumlarda tercih edilir.

Saç dökülmesinin erkeklerde görüleceği yanılgısı toplumda hakim olan bir düşüncedir. Fakat kadınlar da erkekler kadar bu dertten muzdariptir.

 

Çevresel ve genetik faktörler saç dökülmesinin sebepleri olarak görülebilir. Bu çevresel ve genetik faktörler:

 

Hormonal Bozukluklar: Hormonların saç dökülmesi üzerinde doğrudan bir etkisi olabilir. Bu yüzden dengesizleşmiş hormonlar saçlarda dökülmeye ve bölgesel kelleşmeye sebep olabilir.

Genetik Durumlar: Ailede saç dökülmesiyle ilgili problem yaşayan birinin varlığı kişilere bunun genetik olduğunu düşündürebilir

Stres ve Psikolojik Durumlar: Yoğun stres yaşadığınız, psikolojik olarak bazı sorunlar yaşadığınız dönemlerde bu durum görülebilir. Stres vücudu doğrudan etkiler.

Uyku ve Beslenme Problemleri: Yetersiz ve dengesiz uyku saçları etkiler ve dökülmeye sebep olabilir. Ayrıca, yetersiz beslenme ve vitamin eksikliği de sebep olabilir. ÖzellikleD vitamini, Biotin ve E vitamini saçları en çok etkileyen vitaminlerdendir.

Diğer Faktörler: Kadınlarda saç şekillendirmek ve boyamak için kullanılan ürünler bu dökülmelere sebep olabilir. Fazla ısı ve kimyasal maddeler sebebi olabilir.

Kadınlarda Saç Ekimi İşlemi

Kadınlarda Saç Ekimi İşlemi

 

Kadınlar için estetik görünümde büyük önem arz eden saçlar, dökülmesi durumunda psikolojik olarak yıkıcı etkilere sebep olabiliyor.

 

Bu sebeple eski saç görünümüne tekrar sahip olmak ve sağlıklı saçlara kavuşmak için saç ekim işlemi yapılıyor. Bahsedilen çeşitli sebepler ile saç dökülmesi görülür ve bu normal bir durumdur.

 

İlaç tedavisinin yetersiz kaldığı durumlarda saç dökülmesi saç ekimi ile tedavi edilir.

 

Kadınlarda saç ekimi lokal anestezi kullanılarak yapılabilir fakat buna gerek de kalmayabilir. Çoğunlukla kişinin kendi saçları ve kökleri kullanılarak yapılır. Kadınlarda erkeklerden çok da farklı değildir.

 

Temel anlatımında, kişinin kendi saçlarının yoğun olarak bulunduğu yerlerinden saç kökleri alınarak seyrek yerlere enjekte edilmesi ile işlem yapılır.

 

Kadınlarda Saç Ekimi Yöntemleri

FUE Yöntemi: En yaygın kullanılan bu yöntem saç köklerinin yoğun olarak bulunduğu bölgelerden tek tek saçların alınıp nakledilmesi yöntemi ile yapılır.

 

Öncelerde iğneyle yapılan bu yöntem şimdilerde mikromotor ile yapılmaktadır. Kadınlarda saç ekimi bu iki yöntem ile farklı şekilde uygulanabilmektedir.

 

FUT Yöntemi: Artık çok da yaygın olmayan bu yöntem saçların yoğun olduğu bölgeden şerit olarak alınan saçların dışarıda mikroskop önünde köklerinden ayrıştırılarak seyrek bölgeye bu köklerin uygulanması işlemidir.

 

Kadınlarda saç ekimi bu yöntemde şerit şeklinde alınan bölgede bu iz kalabilmektedir.

 

PRP Tedavisi: Kadınlarda PRP ile saç ekimi çok yaygın bir şekilde kullanılır. Güçsüz ve seyrek saçlar için çok uygun ve güzel sonuçlar alınan bir yöntemdir.

 

Bu yöntem ile saçlar eski halini alabilmektedir. Bu yöntemde kişinin kendi kanı alınarak bir ayrıştırma işlemi gerçekleştirilir. Ayrıştırılan kan seyrek bölgelere enjekte edilerek bölgenin kan dolaşımı ile canlanması, doku yenilenmesi gerçekleştirmesi beklenir.

 

Acısız bir yöntem olarak bilinir ve kadınlarda güzel sonuçlar alınır.

 

Kaynak: www.medicalpark.com.tr