Bayramda 2 milyona yakın ziyaretçi ağırlayan şehitlikler,  bu yıl 5 milyon civarında ziyaretçi bekliyor. Hem geniş alanı hem de içindeki değerleri ile dünyada en fazla ziyaretçi çeken açık hava müzesi olduğu belirtiliyor.

 

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, şehitliklerle ilgili bilgi vermek için basın toplantısı düzenledi. Alan başkanlığına bağlı Anadolu Hamidiye Tabyası içinde bulunan bir işletmede düzenlenen basın toplantısında Kaşdemir, şehitliklerle ilgili genel değerlendirme yaparak ziyaretçi sayısını paylaştı. Tarihi Alanın, Ramazan Bayramı tatili boyunca toplamda 1 milyon 930 bin ziyaretçiyi ağırladığı vurgulandı.

Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası, Şehitler Abidesi, Seyit Onbaşı Heykeli, 57. Piyade Alayı Şehitliği, Conkbayırı, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, Kilitbahir Kalesi, Bigalı Kalesi ve Seddülbahir Kalesi ile her yıl binlerce ziyaretçiye Çanakkale ruhunu yaşatmaya devam ediyor. Adım atılan her noktasında Çanakkale Savaşları’nın izlerinin görülmesi mümkün olan, açık hava müzesi niteliği taşıyan Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda, hayata geçirilen ve geçirecek yeni projelerle, Çanakkale ruhunu ve Çanakkale Destanı’nı daha fazla kişiye ulaştırılması hedefleniyor.

Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki Tarihi Alan’a bu sene 5 milyon ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

5 Nisan’da 155 bin, 6 Nisan-9 Nisan tarihleri arasında günlük ortalama 180 bin kişinin ziyaret ettiği Tarihi Alan’a, 10 Nisan’da 223 bin, 11 Nisan’da 295 bin, 12 Nisan’da ise 319 bin ziyaretçi giriş yaptı.

Tarihi Alan, Bayram tatili boyunca (5-14 Nisan 2024 tarihleri arasında) toplamda 1 milyon 930 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Geçen sene bayram tatilinde (20-23 Nisan 2023) tarihlerinde toplam 700 bin kişinin ziyaret ettiği Tarihi Alan böylece kendi ziyaretçi rekorunu kırmış oldu.

4 MİLYON OLAN ZİYARETÇİ SAYISI 5 MİLYON OLACAK

Basın toplantısında hedeflerini de açıklayan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Tarihi Alan’ın hem Türkiye hem de dünya için büyük bir buluşma noktası haline geldiğini belirterek, “Çanakkale hepimizin ortak değeri ve Çanakkale bizim Çanakkale’miz. Memleketin her köşesinden, her evden bir vatan evladı Çanakkale’de savaştı. Türk Milletinin kalbi yıllardır Çanakkale’de çarpıyor. Çanakkale sevgisi, Türk milletinin de Atalarının mücadele ettiği topraklarına koşarak gelmesine vesile oluyor. Biz de Tarihi Alan Başkanlığı olarak burada gelen ziyaretlerimizin Çanakkale Ruhunu daha iyi hissetmeleri, bu toprakların nasıl vatan yapıldığını, daha iyi anlamaları, Çanakkale Savaşları’nı daha çok idrak etmelerini, Çanakkale ruhu denen yüksek karakterli duruşunu daha iyi görmelerini sağlamak için çalışıyoruz” dedi.

 

Arzu Baladur

Foto: alan başkanlığı