Çanakkale’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın heyecanı büyük bir coşkuyla yaşandı. İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, koltuğunu Biga İlkokulu’ndan gelen 5. sınıf öğrencisi Bade Nehir Lek'e devretti. Bu özel gün, Çanakkale'nin en önemli kurumlarından biri olan Emniyet Müdürlüğü binasında gerçekleşti.

Tören, çocuklara özgü neşe ve coşkuyla doluydu. Bade Nehir Lek, heyecanla koltuğa oturdu ve Selim Arıcı'dan koltuğun sorumluluğunu devraldı. Bu özel anlarda bir açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, "Bugün, 23 Nisan gibi özel bir günde, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bir jest yapmak istedik. Bade Nehir Lek, bu önemli günü bizimle birlikte kutlamak için burada ve onunla gurur duyuyoruz. Onun gibi parlak gençler, ülkemizin geleceğini şekillendirecek ve bizler de bu süreçte onlara destek olmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

Makam koltuğuna oturan Bade Nehir Lek ise "Gururlu ve heyecanlıyım. Biz bugünün küçükleri, yarının büyükleriyiz. Ülkemizin geleceği bize emanet. Hiç şüpheniz olmasın. Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundayız" diye konuştu. Ardından telsizle birimlere anons yapan Bade Nehir Lek, "Tüm ekiplerimize görevlerinde kolaylıklar dilerim, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun" dedi. Şube Müdürlerine bazı talimatlarda bulunan Bade Nehir Lek'e daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Çok Gururlu ve heyecanlıyım. Gelirken çok heyecanlıydım. Ancak geldiğimde çok rahatladım. Sayın İl Emniyet Müdürümün bu kadar iyi bir adam olduğunu görünce rahatladım. İlk başlarda çünkü kendisini tanımıyordum. Ancak tanıyınca iyice bir rahatladım. Herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarım" dedi.

Atakan Alkış

Foto: BHA