Önümüzdeki yıllarda en fazla ihtiyaç duyacağımız şeyler, temiz su ve temiz enerji  olacaktır...

Önümüzdeki yıllarda en fazla ihtiyaç duyacağımız şeyler, temiz su ve temiz enerji  olacaktır...

Temiz su için ülkemizin her tarafında faaliyet gösteren yabancı ve yerli şirketlerin vahşi madenciliği ve yerel yönetimlerin arıttıklarını iddia ettikleri atık suların karıştığı akarsularımızın kirliliği sonucu temiz suya kavuşmamız çok zor olacaktır...

Bunun için derhal madenciliğimizin gözden geçirilmesi gerekir. Yine, arıtıldığını iddia ettikleri sular için de yerel yönetimlerin bu konuda dikkatli olmaları gerekmektedir.

Enerji için tedarik çeşitleri açısından öncelik sırasına göre Güneş, Rüzgar, Jeotermal, Hidroelektrik Santraller şeklinde sıralanmalıdır. Daha sonra, doğalgaz çevirim santralleri ile termik santraller gelmelidir...

Akla en son gelecek olan ise nükleer santraller olmalıdır.

Bunlar, daima risk taşımaktadır.

Bizim, Mersin'de yapımı devam eden bir nükleer santralimiz bulunmaktadır. Bu santral yapımında Ruslar çalışmakta ve kontroller de onlara aittir.

Yine, Sinop'ta da bir nükleer santral yapımı çalışmaları için alt yapı faaliyeti sürdürülmektedir.

Yapılıp yapılmayacağını  zaman gösterecektir.

Buradaki gelişmeleri de takip edeceğiz...

Şimdi, bir tehlike daha gündemimize girmektedir. Devletimizin Trakya'da bir nükleer santral planladığı ve bunu hayata geçirmek için çalıştığı ifade edilmektedir.

Bence, Trakya bu iş için hiç de uygun yer değildir. Nükleer santraller, hem iç uygulama riski taşımakta hem de dışarıdan riskli etkilere de açıktır, derim.

Bunlar, zemin açısından da risk oluşturmaktadır.

Burada, Kuzey Anadolu fay hattının batı bölgesi buraya çom yakındır. Ayrıca Edremit Körfezi ile Saros Körfezi fay hatları da buraya çok yakındır.

Bu yüzden Trakya'ya yapılması düşünülen nükleer santralin sadece düşüncede kalmasını talep ederiz. Nükleer santral yapılırsa ve ölçeği sekiz ve üzeri bir deprem olurss bu nükleer santral, Çernobil gibi olabilir. Bu olursa Türkiye batar... Ben, böyle bir facianın gelebileceğini şimdiden söylüyorum ve yetkilileri bu konuda bilimi takip etmeleri konusunda da uyarırım.

Yapmayın. Güneş enerjisine yapacağınız  yatırımla daha az riskli ve tehlikesiz bir enerji yatırımı yapmış olursunuz.

Bu konuda, Şanlıurfa şehrimiz pilot il olmalı ve oraya yatırım yapılmalıdır...

Böylece, temiz enerjiye kavuşmuş oluruz.

Türkiye'de son olarak düşünülecek enerji üretim sistemi Nükleer enerji olmalıdır...

Buna göre hareket edilmelidir...

Bilgi edinmeniz dileğiyle..

******

Düşünmeye, okumaya, yazmaya ve konuşmaya devam...