“Müzikle Umuda Yolculuk” Projesinde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi,

“Müzikle Umuda Yolculuk” Projesinde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü birlikteliğiyle hazırlanan ÇOMÜ İletişim Fakültesi ve Kurumsal İletişim Direktörlüğü destekleriyle düzenlenecek olan 27 Nisan Cumartesi günü Saat 19.30’da İçdaş Kara Yusuf Kongre Merkezinde MSSF Orkestrası ve Çanakkale Barış Korosu konseri ile birlikte katılımcılar konsere bilet yerine 28-42 numaralı bir yeni spor ayakkabıyla konsere katılım sağlayabileceklerdir. Geçtiğimiz hafta ise Proje’nin Lansman Toplantısı, Üniversite Rektörümüz Sayın Prof. Dr. R.Cüneyt Erenoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

 

 İris Şentürker Piyano Resitali ve Söyleşisi

Geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirilen Piyano Resitali ve Söyleşisinde İris Şentürker ile birlikteydik. İris Şentürker, hem yurtiçi hem de yurt dışı eğitimini tamamlayıp şu an Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde çalışmalarına devam etmektedir. Bugünkü resitalinde Haydn, Beethoven ve Chopin rüzgarını estirdi. Oldukça büyüleyici bir resitalin ardından Şentürker,  dinleyiciler ile birlikte söyleşisini gerçekleştirdi. Söyleşi’de ise şunlara değinildi;

İris Şentürker, Müzik hayatına 5 yaşında piyano ile başlamış, belli bir süre viyolonsel de çalmıştır. Eğitim hayatında İngiltere ve Fransız Hükümetinden burs almaya hak kazanmıştır. Oldukça başarılı ve disiplinli bir şekilde çalışmlarını sürdüren Şentürker: “Oda müziği benim herşeyim.” İfadesiyle birlikte Oda müziğini çok sevdiğini açıkladı. Şentürker’in söyleşisinde öğrencilerden gelen bir soruya yanıt olarak: “Kendinizi kimseyle kıyaslamayın.” İfadesine değindi.

“Duyduğumuz her şey, dokunduğumuz her şey müziktir.” İris Şentürker

 

 

 

 

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde Bu Hafta Neler Var?

Zihin ve Beden Farkındalık Atölyesi22 Nisan Pazartesi MSSF Galeri Sahne / 12.30
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Konseri23 Nisan Salı ÇOMÜ İçdaş Kara Yusuf Kongre Merkezi / 19.00
Flüt-Piyano Resitali “Ozan Dönmez-İrem Yalçıner”26 Nisan Cuma MSSF Galeri Sahne / 12.30
Dünya Caz Günü Konseri26 Nisan Cuma Turhan Mildon Kültür Merkezi / 19.00