Kaan Tonka'dan... Türk Milliyetçileri'nin, mevcut durumunu tahlil ederken, ne kadar yerinde tespit yaparsanız yapın.

Kaan Tonka'dan...

Türk Milliyetçileri'nin, mevcut durumunu tahlil ederken, ne kadar yerinde tespit yaparsanız yapın, bir diğer Türk Milliyetçisini ötekileştiriyorsanız, konuyu başından anlamamışsınızdır.

Hissiyat her Türk Milliyetçisi'nde vardır. Temeli millet sevgisine dayanan bir düşünceye sahip kişilerin, hissi olmasından daha tabii ne olabilir? Ancak bu durum aklı ve bilimi inkar ettiğimiz anlamını taşımaz. Hissiyatımız, bizi, milletimizin yükselmesi için çareler aramaya yönlendirir. İşte orada çareyi, "töre, akıl ve bilimin" gösterdiği yolda buluruz.

Elbette bu minvalde düşülen yolda her konuda aynı düşünmeyebiliriz. Bu bizi öteki yap(a)maz. Mayasında birlik olan düşüncenin icraatında kalp kırmak, gönül yıkmak olmaz.

Hele ki fikirlerinize Galip Erdem gibi bir sevgi insanını referans gösterip, üstüne bu davranışları sergiliyorsanız. Galip Erdem'i de anlayamadığınız sarahaten ortaya çıkar.

Dr.Mustafa Çalık'ı savunmak bana düşmez, sayın Çalık kendisine has fikirleri olan, fikirlerini her mecrada anlatan, yazılarından ve söylemlerinden anladığım kadarıyla ziyadesiyle değerli bir Türk Milliyetçisidir. Mustafa Çalık'ın neyi hissiyatıyla, neyi de bilimsel bilgisiyle söylediğini anlayacak kadar fikri olgunluğa da sahibiz.

Evet Türk Milliyetçileri'nin sorunları var. Yakın zamanda da çözülebileceğini düşünmüyorum. Ancak milliyetçiliğe yapılacak en büyük kötülük kişiler üzerinden konuyu tartışmaktır. Milliyetçiler arasındaki hüzünlü ayrışmanın da milliyetçilik fikrinin gelişmesine yardımcı olacağına kaniyim.

Hüseyin Cahit Yalçın'ın Ötüken yayın evinden basılan Talat Paşa isimli eserine, Dr. Mustafa Çalık'ın yazdığı Tal'at başlıklı ön sözden bir alıntıyla bitirelim;

"Bunlar hissî sözler midir? Öyledir, evet; ama biz de varlığımızı

kuru zihinlerden çok o “his”lere ve hissîyâta borçluyuz! Orada bir

neslin, bir milletin topyekûn ayağa kalkıp vurulmak istenen zincirleri

kırma azmi ve Dünyaya kafa tutma cesareti saklı… "

Sağlıcakla kalın...