Gündem

Kepezliler ilçe olmak istiyor

Türkiye’nin en büyük beldesi olma özelliği taşıyan Kepez’in ilçe olması gündemden düşmüyor. AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın ‘Kepez isterse ilçe yaparız’ sözleriyle siyaset gündemi hareketlendi.

Kepez Belediyesi Meclis Üyeleri Kepez’in ilçe olması için imza attı ve ilçe olmak için çalışmalara başladı. Kepez halkı da ilçe olup olmaması hakkında düşüncelerini dile getirdi.
Kepez’in ilçe olup olmamasının önemli olmadığını,  önemli olanın hizmetin halka ulaşması olduğunu ifade etti. Kepez’in ilçe olmasıyla diplomatik sorunların kolay bir şekilde çözüleceğini ifade eden Nail İlbars, “İdari bir değişikliğin faydalı olacağını sanmıyorum. Belde olarak edem edebilir ve Çanakkale’nin bir beldesi olarak ta kalabilir. Hizmetin yakına gelmesi bizim için bir avantaj örneğin, nüfus dairesinde bir işimiz olduğunda merkeze gitmemiz gerekiyor. İlçe olursa bunun gibi hizmetler kepezin küçük olmasından dolayı daha rahat bir şekilde çözülecek” şeklinde konuştu.
İlçe olursa kente kamu kuruluşlarının gelmesiyle diploması işlerinin daha kolay çözüleceğini anlatan Mustafa Erken, “ Kepezin ilçe olmasını istiyorum çünkü hizmet artık bizim ayağımıza gelir ve daha çok rahat ederiz. Türkiye’nin en büyük beldesi olma özelliği taşıyan Kepez ilçe olması ile daha çok değerlenir ve kalkınır” diye konuştu.
Kamu -kurum ve kuruluşlarınınilçe olmasıyla birlikte Kepezi ekonomik olarak kalkındıracağını söyleyen Hamdi İriş, “Kepezin ilçe olması lazım çünkü nüfusu oldukça çok ve artık giderek büyüyor.Devletten daha rahat hizmet alacağız. İlçe olmasıyla da şehir daha çok kalkınacak ve belediyenin üzerinde ki yükler kalkacak” ifade etti.
Kepezin ilçe olmasını istemediğini çünkü Çanakkale’ye oldukça yakın olduğunu dile getiren Şahin Söken, “Çanakkale’ye direk bağlansın ve mahallesinden biri olsun. Kepez ve Çanakkale birbirine çok yakın o yüzden ilçe olmasına gerek yok. Herhangi bir işimiz olduğun da otobüslere binip gidiyoruz” dedi

DAMLA ŞENER