Gündem

CHP Unkapanı'na döndü. Kaset üzerine kaset piyasaya çıkıyor

CHP Çanakkale teşkilatında skandal üzerine skandal olaylar yaşanıyor. Delege seçimleri ile başlayan olaylarda yeni görüntüler ortaya çıktı. Parti adeta unkapanına döndü. Kaset üzerine kaset çıkıyor. Yeni yayılan görüntülerin delege seçimlerinde konuşulan rüşvet olayıyla ilgili olduğu iddia ediliyor

Rüşvet görüntüleri mi?

CHP Çanakkale teşkilatı hiç bir zaman bu kadar karışmamıştır. Parti resmen unkapanına döndü. Kaset üzerine kasetler piyasaya çıkıyor.  Ne ararsan var; rüşvet, baskı, tehdit  gibi iddialar havada uçuyor.  CHP'yi karıştıran olaylar, delege seçimleri ile başladı. İddialar nedeniyle delege seçimleri iptal edildi. Bazı mahalle seçimleri de ertelendi. 
Olaylardan sonra peş peşe iddialar ortaya çıktı. Sosyal medya ile başlayan iddialar önce yerini basın açıklamalarına sonra da görüntülere bıraktı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan 'ın desteklediği ekip ile, karşı tarafın desteklediği ekip adeta birbirine savaş açtı. 
Seçim yarışına giren parti içi gruplar birbirlerini farklı iddialar ile suçladılar. Yaklaşan kongreler öncesinde yapılan delege seçimleri parti içi grupları karşı karşıya getirirken ortaya yeni görüntüler çıkmaya devam ediyor.
İsmetpaşa Mahallesinde seçimlerin iptal edilmesine yol açan iddialar ile birlikte il ve ilçe yönetimleri sandıklara hileli oylar kullandırmakla suçlandı. Bu iddialara ilişkin kamera görüntüleri basında yer alınca İl Başkanı Nejat Önder geçen hafta açıklamalarda bulundu. Yargıya başvurduğunu aktaran Önder, kendilerine de karşı grubun seçimlere hile karıştırdığına dair görüntüler olduğunu ve bunları kamuoyu ille paylaşacağını bildirdi. Önder’in bu açıklamalarının ardından bu kez bir mahalle delege seçiminde partililere para dağıtıldığının iddia edildiği görüntüler ortaya çıktı. 
Görüntülerde iki kişi para alışverişinde bulunuyor. Belediye grubuna yakın bir kişinin, üyelere dağıtılmak üzere seçimlerin daha sonradan iptal edildiği bir mahallenin muhtarına para verdiği iddia edildi. 
CHP’de delege seçimleri ile başlayan skandal olaylarının sonucu merak edilirken,  yeni görüntü ve iddiaların ortaya çıkmaya devam edeceği söylentileri ortalıkta dolaşıyor. 

Mehmet Güler