Gündem

Güneşli havanın tadını çıkardılar

Çanakkale’de havaların yağmurlu olması ile evlerinden çıkmayan Çanakkaleliler,  dün güneşin kendini göstermesi ile birlikte kendini sokağa attı. 

 Ekim ayına girilmesi ile birlikte bir kaç gündür devam eden yağışlı günler dün yerini güneşli bir güne bıraktı. Güneşin tekrar çıkmasını fırsat bilen vatandaşlar sokağa akın etti. Meteorolojiden alınan bilgiye göre de güneşli günler bir kaç gün daha devam edecek.  Çanakkale halkı da güneşli günleri daha çok sevdiğini belirterek, son güneşli günleri değerlendirmek istediklerini belirtti. Yağmurlu günlerde kendini mutlu hissetmediğini belirten Emekli İhsan Canpolat, "Güneşli günlerde kendimi daha dinç hissediyorum. Torunum ile yağmur yağdığında evde zaman geçiriyoruz ve mutlu olmuyoruz. Güneş çıktığında aydınlık oluyor psikolojik olarak da insanın için aydınlanıyor. Aydınlık olunca da her şey güzel gözüküyor ve insan mutlu oluyor” dedi. 
Öğrenci olarak havanın yağmurlu olduğu zamanlar dışarı çıkamadıklarını belirten öğrenci Fatih Aydın ise, “İki-üç gündür biraz zorluk çektik evden çıkamadık. Ama şu an Çanakkale gibi bir yerde güneşin çıkması çok güzel bir durum. Biz de güneşin çıkmasını fırsat bilerek kordonda yürüyüş yapıyoruz. Temennimiz bu güzel havaların gidebildiği yere kadar gitmesi, mevsimin sonbahar olmasıyla birlikte giderek azalan güneşin uzun süre gökyüzünde kalmasını istiyorum” dedi.  Yazın son günleri olduğunu ve havaların sonbahara doğru soğumaya başladığını belirten Hasan Hüseyin Ersoy, “Havalar serinleyince kalın giyinmeye başladık. Güneşin tekrar ortaya çıkmasıyla birlikte kalın giyindiğimiz için terledik. Güneşli havadan faydalanmak için kordonda oturup güneşin tadını çıkarıyoruz” şeklinde konuştu. 
Damla Şener