Gündem

Genel merkezin devreye gireceği konuşuluyor

CHP Çanakkale teşkilatında sular durmuyor. Peş peşe ortaya çıkan kasetlerden sonra iki taraf arasındaki karşılıklı suçlamalar devam ediyor. Teşkilat adeta kaynayan kazana dönerken, CHP Genel Merkezi'nin devreye girip bazı kişileri görevde alacağı da konuşuluyor. 

CHP kaynıyor!
Teşkilat kaynarken, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz'ün sesiz kalması dikkat çekiyor. 
CHP Çanakkale'de iki gruba ayrılmış durumda. Bir tarafta Çanakkale Belediye Başkan Ülgür Gökhan ve milletvekili Muharrem Erkek, karşı tarafta ise CHP İl Başkanı Nejat Önder ve Merkez İlçe Başkanı Dr. Celal Karakaş. Bu iki grup arasında uzun süredir güç savaşı yaşanıyordu.  Gruplar tam belli etmese de kapalı kapılar ardında birbirini suçluyordu. İyice gerilen ortam, delege seçimleri ile patladı.   Patlama oldu ama bu kadarını kimse beklemiyordu. Patlama resmen kentte atom bombası etkisi yarattı. 
KASETLER PİYASAYA SÜRÜLDÜ
Bir mahallede CHP delege seçimlerinin iptal edilmesi birçok iddiayı da beraberinde getirdi. Karşılıklı yapılan suçlamaların ardından kasetler piyasaya sürüldü. Bir görüntüde sandıklara sahte oyların gizlice iddia edilen görüntüler ortaya çıktı. Bu görüntüler üzerine tansiyon iyice arttı ve karşı mahalleden yeni görüntüler piyasaya sürüldü. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a yakın bir ismin bir muhtara para vererek delegelere rüşvet dağıtmasını istediği iddia edildi. 
MERKEZE ULAŞTI 
Bu görüntülerden sonra kent halkı CHP'de olup bitenleri konuşmaya başladı. AK Partililerin de dalga geçtiği olaylar devam ediyor. Dalga geçenler arasında AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan da yer aldı. Turan, sosyal medya hesabında "Çkale CHP için adalet istiyoruz sn @kilicdarogluk mükerrer oy'a, delegeyi tehdit edene, rüşvet teklifine işlem yapmazsanız Ank'ya yürüyoruz!"  diyerek ayın esprisini patlattı. 
Bülent Turan'ın sosyal medyada yaptığı mesaj ile birlikte Çanakkale'den de bazı dosyaların CHP Genel Merkez'e ulaştığı konuşuluyor. Olayla ilgili genel merkezin belgeleri inceleme aşamasında olduğu Çanakkale'ye ulaştı. Gerekli incelemelerin ardından genel merkezin bazı kişileri ihraç edeceği veya görevden alacağı konuşuluyor. 
KONUŞMUYORLAR 
CHP'de her gün yeni gelişme yaşanırken ve parti her gün gittikçe yıpranırken, CHP'nin önde gelen bazı siyasetçilerinin konuşmaması da dikkat çekiyor. Konuşmayanların ve olaylara el atmayanların başında  Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan , milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz geliyor. Konuşulan ise bu üç CHP'linin perde arkasında konuştuğu fakat komu oyuna yorum yapamadığı yönünde.