İlçe - Belde

Cengiz Balkan: Ekonomik tedbirlerimizi  aldık

Küçükkuyu beldesinde alınan tedbirler Belediye Başkanı Cengiz Balkan aktardı.

Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde  koronavirüs kapsamında alınan tedbirler hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Cengiz Balkan, “Bu konuda şimdiden tedbirlerimizi almak zorundayız.  Çünkü belediyeler bir günlük değil, sürekli hizmet eden kurumlar. Biz günü birlik popülizm yapmakla belediyemizi zor duruma düşürmeden, önümüzdeki günlerde yaşayabileceğimiz zorlukları da düşünerek ekonomik tedbirlerimizi  aldık” dedi.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya  çıkan koronavirüs Türkiye’de de görülmesiyle tedbirler alınmaya başlandı. Son dönemlerde Sağlık Bakanlığı tarafından açıklana koronavirüs verilerine göre iyileşen hasta sayısı, pozitif yeni vaka sayısını geçmiş durumda. Çanakkale’de ise koronavirüsle mücadele devam ediyor. Küçükkuyu beldesinde alınan tedbirler Belediye Başkanı Cengiz Balkan aktardı. Balkan, normalleşme sürecine dikkat çekerek, “Benim vatandaşlarımızdan ricam şu; bir rahatlama dönemine girdiğimizi düşünüyorum. Fakat bu işin şakası yok. O yüzden bu sıkıntı geçmediği sürece, bu sıkıntı tamamen bitmediği sürece tüm tedbirlere, kurallara uymamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

TAMAMEN GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞMAYA ÇALIŞTIK
Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, koronavirüsün Türkiye’de görülmesiyle birlikte beldede önlemlerin alındığını söyleyerek, “Devletimizin verdiği talimatlar doğrultusunda gerek personelin kısmı zamanlı çalışması, gerekse diğer faaliyetleri hızlandırdık. Dezenfekte işlemlerine hemen başladık. Kasabamızın yoğun olarak kullanılan alanlarının dezenfekte işlemlerini yapmaktayız.  Evinden çıkamayan yüzlerce aileye kendi yemekhanemizde yemek yapıp bunları zamanında hemşehrilerimize iletmekteyiz. Maske meselesi sorun oldu. Biz bunun hemen çözümünü bulduk. Bugün itibariyle belediyemiz kanalıyla yaklaşık 15 binin üzerinde maske dağıtımı yaptık. Hemen hemen 2 bin şişe kolonya dağıttık. Bunun yanında işini kaybeden  vatandaşlarımıza gıda , erzak ve nakit yardımında bulunduk. Ama bunun hiçbir zaman reklamını yapmadık. Tamamen gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

ÇOK FAZLA HEMŞEHRİLERİMİZ İSTANBUL’DAN, ANKARA’DAN BURAYA GELDİ
Beldenin dezavantajlarından bahseden Balkan, “ Bizim bir dezavantajımız; burası yazlık  bir yer. Bu sürecin başlamasıyla birlikte burada konutu olan çok fazla hemşehrilerimiz İstanbul’dan, Ankara’dan buraya geldi.  Bunun sonucunda bizim nüfusumuz 3 katına çıktı. Gelen hemşehrilerimizin çoğu 65 yaş üstü. Bunların evden çıkma şansları yok.  Biz hemen 3 araba ve 7 personelle sabah 8.30, akşam 23.00 arasında hemşehrilerimizin tüm gereksinimlerini  karşılıyoruz.  İş yükümüz biraz arttı ama önemli değil. Biz belediye olarak bugünler için varız. Bu zor günümüzde halkımızın yanında olmamız gerekiyor.  Banka, eczane, sağlık ocağına gitmeleri konusunda  tedbirlerimizi alarak yardımcı oluyoruz. Küçükkuyu Belediyesi diğer belediyelerimizle beraber vatandaşımıza hizmet yarışında. Bu zor günlerde hep birlikte birlik, beraberlik içerisinde çıkacağız” diye konuştu.

YAŞAYA BİLECEĞİMİZ ZORLUKLARI DA DÜŞÜNEREK EKONOMİK TEDBİRLERİMİZİ  ALDIK
Önümüzdeki günlerin ekonomik açıdan daha zorlu olacağını söyleyen Balkan, “Bu konuda şimdiden tedbirlerimizi almak zorundayız.  Çünkü belediyeler bir günlük değil, sürekli hizmet eden kurumlar. Biz günü birlik popülizm yapmakla belediyemizi zor duruma düşürmeden, önümüzdeki günlerde yaşaya bileceğimiz zorlukları da düşünerek ekonomik tedbirlerimizi  aldık. Maaşlarımızı ödüyoruz. Personelin diğer özlük haklarını ödüyoruz. Esnafa olan masraflarımızı ödüyoruz. Diğer yapılacak işlerle ilgili ödemeleri günü gününe yapıyoruz. Halkımızın, mağdur vatandaşımızın  maddi, manevi her zaman yanındayız. 24 saat severek , gönülden  ilk günkü heyecanımızla görevimizi yapıyoruz. Esnafların yanında çalışan personele gerek gıda, gerek maddi destek veriyoruz. Su paraları konusunda bir esneklik getirdik.  Su paralarına tabii ki bir tahakkuk yapılması lazım. Belli bir tüketimin üstüne tahakkuk yapılmazsa daha yüklü faturalar gelebilir. Biz tahakkukunu yapalım siz paranız olunca ödeyin diyoruz. Böyle bir kolaylık sağladık” şeklinde konuştu.

UYARILARIMIZ HAVALARIN ISINMASIYLA DAHA DA ARTACAK
Vatandaşlara zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları noktasında sürekli uyarılarda bulunduklarını söyleyerek, “Kolluk güçleri belediye zabıta ekipleri kanalıyla zorunlu olmadıkça dışarıya çıkılmamasını gerek sözlü, gerekse anons yaparak uyarıyoruz. Her gördüğümüz vatandaşa mecbur olmadıkça dışarıya çıkmamaları konusunda uyarıyoruz. Bu uyarılarımız havaların ısınmasıyla daha da artacak. Benim vatandaşlarımızdan ricam şu; bir rahatlama dönemine girdiğimizi düşünüyorum. Fakat bu işin şakası yok. O yüzden bu sıkıntı geçmediği sürece, bu sıkıntı tamamen bitmediği sürece tüm tedbirlere, kurallara uymamız gerekiyor. Dışarıya çok çok mecbur olmadığımız  sürece çıkmamamız gerekiyor. Bu rahatlamayla, sıkıntının tekrar artabileceğinin düşüncesi. O yüzden  kurallara uymamız gerekiyor.
 
Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan sözlerini şöyle sonlandırdı; “Biz öncelikle elbise pazarlarını kaldırdık. Sadece gereksinim duyulan gıda pazarının kasabadaki esnafla çözme yoluna gittik. Bir  alana topladık. Giriş ve çıkışları kapattık. Her pazara giden vatandaşımıza maske dağıtarak, ateşinin ölçerek ve belli aralık mesafesini koruyarak belli sayıda vatandaşımızı alan alıyoruz. 3 haftadır gayet iyi gidiyor”

Bünyamin Nami Tonka