Gündem

Çanakkale’de 3 saatlik periyota dikkat!

Meteoroloji, Çanakkale çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat edilmesi uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji,  Çanakkale çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat edilmesi uyarısında bulunuldu. 

Öğle saatlerinden sonra yapılan açıklamada; “Yapılan son meteorolojik değerlendirmeler ve radar verilerine göre Çanakkale merkez ve doğu ilçelerinde önümüzdeki 3 saatlik periyotta yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca;  Meteoroloji tarafından Çanakkale kent merkezinin yanı sıra; Bayramiç, Biga, Çan, Lapseki ve Gelibolu ilçeleri için sarı kodlu uyarı yapıldı. Sarı kod uyarı açıklamasında; “Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli(21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır” denildi.