Biga Organize Sanayi Bölgesinde kurulu firmanın Genel Müdürü Erdil Çağlayan, yaptığı açıklamada, fabrikalarının yıllık 7 bin ton biber işleme kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Biber sezonunda 350 işçinin çift vardiya çalıştığı fabrikada, sezon dışında 65 kişinin görev yaptığını anlatan Çağlayan, işlenen biberlerin Avrupa sofralarını süslemesinden mutlu olduklarını dile getirdi. Geçen yıl 5 milyon avro tutarında ihracat yaptıklarını dile getiren Çağlayan, bazı dönemler biber bulmakta sıkıntı çektiklerini söyledi. Çağlayan, biberin ilk çıktığı yer olan Adana'dan başlayarak Çanakkale, Karacabey ve Manisa'dan aldıkları ürünü işledikten sonra közlenmiş hale getirdiklerini bildirdi. Hazırlanan biberleri ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya, Hollanda, Almanya, Yeni Zelanda, Endonezya, İsveç, İtalya, Romanya ve Yunanistan'a ihracat ettiklerini anlatan Çağlayan, "Ürünlerimizin dünya sofralarında beğenilerek tüketildiğini öğrenmek bizleri gururlandırıyor." dedi. Çağlayan, tarlaların yorulmuş durumda olduğunu, bu durumun kırmızı biber üretiminde verimi düşürdüğünü belirterek, çiftçilerin toprağı nadasa bırakması gerektiğini ifade etti. Çağlayan, şunları kaydetti: "Eskiden dekar başına 4 ton biber alınırken son birkaç yılda dekar başına 3 tonu geçemiyoruz. Bu yıl beklentimiz yüksekti, ancak ürünün yetersiz olması nedeniyle beklediğimiz fiyatları yakalayamadık. Kırmızı biber, közleme biber, dondurulmuş biberi üç sınıfta düşündüğümüzde közleme biberde 3-4 yıldır sıkıntı yaşanıyor. Sırbistan bize dondurulmuş biberde maalesef çok büyük darbe vuruyor. Almanya'nın da desteklediği tarzda üretim yapıyor. Nakliye olarak bizden çok büyük avantajları var. Yabancı alıcı da oradaki fiyat avantajına bakarak Sırbistan'a destek veriyor. Bu nedenle Türkiye'de dondurulmuş biber konusunda önemli gerileme oldu. Közleme biber olarak da kaliteli biberi istediğimiz miktarda bulamıyoruz." Çağlayan, hammaddeye daha kolay ulaşmaları halinde, üretim kapasitelerinin yükseleceğini, bu sayede istihdama katkılarının da artacağını söyledi.