Belediye

Başkan Gökhan, Yerli Malı Haftası’nı kutladı

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yayımladığı mesajda Yerli Malı Haftası’nı kutladı.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yayımladığı mesajda Yerli Malı Haftası’nı kutladı.
 
Ülkemizde her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası kapsamında, yerli malı kullanmanın önemi başta olmak üzere, bilinçli tüketicilik konusunda da farkındalık yaratılması hedeflendiğine dikkat çeken Başkan Gökhan mesajında şu ifadeleri kullandı; “Bu doğrultuda, tüketim ürünlerini yerli üreticiden seçmek, ihtiyaç fazlasından kaçınmak ve ihtiyaç fazlasını değerlendirmek, tutumlu olmak ve fazlayı tasarruf etmek, birey özelinde ve toplum genelinde kalkınmanın en önemli adımlarını oluşturmaktadır. Tüketimde yerli malının önemini Çanakkale Belediyesi olarak bizler de çok önemsiyor; hepinizin yakından bildiği üzere özellikle son yıllarda yerli ve yerel üretimin desteklenmesi ve pekiştirilmesi adına çok önemli adımlar atıyoruz. Tohum Sandığımızda yerel ve atalık tohumlarımızı çoğaltıyor, kent genelinde Belediyemize ait çoğunluk yeşil alanı ekim-dikim işlerine ayırıyoruz. Atalık Karakılçık buğdaylarımızı bu yıl ikinci kez toprakla buluşturduk, geçtiğimiz yılki mahsulümüzü çiftçilerimizle, çeşitli yerel tohumlarımızı da kentlilerimizle paylaştık. Yine kent merkezimizdeki tarımsal faaliyetlerimiz sonucu elde ettiğimiz ürünlerimiz ile de İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası almaya hak kazandık. Tüm bunlar için emek verirken temennimiz de üreticimizi desteklemek, üretimi teşvik etmek, yerel tohuma dönüş yapabilmek ve halkımızı sağlıklı gıdayla buluşturmaktı. Bu emeğin karşılığını da aldığımızı ve almaya devam edeceğimizi düşünüyorum. Bu hafta vesilesiyle farkına varmamız ve çok dikkatli olmamız gereken bir başka konu ise, tasarruf. Kentimiz özelinde tasarruf denince, son günlerin güncel konusu olan su tasarrufu geliyor aklımıza. Barajımızdaki su oranının önemli ölçüde azaldığı hepinizin malumudur. Çanakkale Belediyesi olarak konuyu yakından takip edip, önlemler konusunda sıkı çalışsak da bu konuda en büyük desteği yaratacak olan yine kentlilerimizdir. El birliğiyle su kullanımına yönelik gerçekleştireceğimiz tasarrufun bizleri muhtemel kuraklıktan uzak tutacağına inanıyorum. Bir bardak suyun bile boşa gitmemesi, damlaya damlaya göl olması için tüm hemşerilerimi de bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Ülkemizin bereketli topraklarında yetişen ürünler başta olmak üzere yerli üretimin tercih edilerek ülke ekonomisine katkı sağlanması, tüketimlerimizde tasarrufun elden bırakılmaması gerekliliğine bir kez daha vurgu yaparak, 12-18 Aralık Yerli Malı Haftasını kutluyorum.”