Gündem

Meteorolojiden fırtına uyarısı

Meteoroloji'den Çanakkale’ye sarı kod uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gün boyu fırtına ve sağanak yağış uyarısı verildi.

Meteoroloji'den Çanakkale’ye sarı kod uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gün boyu fırtına ve sağanak yağış uyarısı verildi.

Meteoroloji yeni haftanın raporunu yayınlarken,  Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından meteorolojik uyarı yapıldı.  Gün boyu etkisini gösterecek şiddetli fırtına ve sağanak yağış için sarı kod uyarısı yapan Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü,  fırtına için ‘’Çanakkale’de kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtınaya dikkat! Rüzgarın Çanakkale’nin batı ilçelerinde (Gelibolu, Lapseki, Gökçeada, Bozcada, Merkez, Eceabat, Ezine, Ayvacık, Bayramiç) güney yönlerden kuvvetli (40-60km/sa) ve kısa süreli olarak fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır’’ şeklinde uyarıda bulundu.

VATANDAŞLARI TEDBİR İÇİN UYARDI
Öte yandan fırtına ile birlikte sağanak yağmur içinde uyarı yapan 2.Bölge Müdürlüğü, ‘’ Çanakkale’de gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat! Dün akşam saatlerinden itibaren Çanakkale’nin batı ilçelerinde (Gelibolu, Lapseki, Gökçeada, Bozcada, Ezine, Bayramiç, Eceabat, Ayvacık ve Çanakkale merkez) kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (20-60 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır’’ ifadelerini kullanarak vatandaşları tedbirli olmaları için uyardı.

SARI KOD VERİLDİ
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan 'Türkiye İçin Uyarı Durumu' haritasında; Çanakkale için sarı kod uyarısı verildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Çanakkale’de etkisini gösterecek sarı kodlu uyarı için vatandaşların önlemlerini alması adına bilgiler paylaştı. Paylaşılan bilgilerde sarı kodlu hava durumu için şu tanım yer aldı: ‘’Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır’’

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Çanakkale’de önümüzdeki 5 gün yağışlı hava etkili olacak. Sıcaklık değerleri 6 dereceye kadar düşecek. En yüksek hava sıcaklığı ise 16 derece olacak. Bugün ise hava sıcaklıkları 10 ila 16 derece arasında seyredecek. 
 
 
Bünyamin Nami Tonka