ASAYİŞ

Sokağa çıkma kısıtlamasında minik dostlar unutulmadı

Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği pandemi sebebiyle sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde sokak hayvanlarını unutmayarak su ve mama dağıtmaya devam ediyor.

Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği pandemi sebebiyle sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde sokak hayvanlarını unutmayarak su ve mama dağıtmaya devam ediyor.
 
İçişleri Bakanlığı kararıyla 81 ilde kurulan Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde  1 komiser ve 2 polis memuru ile Temmuz ayında göreve başladı.
 
Göreve başladığı günden beri çeşitli faaliyetlerde bulunan Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekiplerince, sahipli hayvanları öldüren ya da yaralayan, hayvanları zehirleyen, pornografik yayınlarda kullanan, hayvanları kumar oynamak amaçlı dövüştüren kişilere yönelik tüm adli ve idari işlemler yapılacak. Ekiplerce, hayvanlara eziyet çektiren veya pitbull, terrier, japanese tosa gibi tehlikeli cins hayvanları besleyen kişiler hakkında gerekli yürütecek. Bu hayvanları gerekli görülürse yeniden sahiplendirme veya koruma altına almak amacıyla el koyma işlemleri yapabilecek.
 
 
Vatandaşların tanık oldukları, sokak hayvanlarına karşı yapılan ihlallerin en kısa ve hızlı yoldan kolluk birimlerine aktarabilmesi amacıyla yine Temmuz ayında Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) isimli mobil ihbar aplikasyonu hayata geçirildi.
 
26 NOKTAYA MAMA VE SU DESTEĞİ
Tüm bu çalışmaların yanında Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri korona virüs pandemisi nedeniyle ülke genelinde İçişleri Bakanlığının aldığı kararla hem hafta içi hem de hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında sokak hayvanlarını unutmayarak özellikle hafta sonları sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşıladı.
 
Hayvanların ihtiyaçlarını en güvenli şekilde giderebileceği yerler önceden değerlendirilerek il merkezinde 10 mahallede 26 ayrı noktaya su ve mama ekiplerce bırakıldı.
 
Vatandaşlar, ihtiyaç ve bakıma muhtaç olduğu, sahipsiz olduğundan çevreye tehlike yarattığı değerlendirilen ya da hayvan hakları ihlalleri gibi durumları başta HAYDİ uygulaması olmak üzere 112 Acil Çağrı hattı üzerinden de ihbar edebilecek.
 
Mehmet Kuzey