Gündem

Ezine Belediye Meclisi’nde Başkan Yüksel Protestosu

Ezine Belediyesi Meclisi şok bir olaya sahne oldu.  CHP’li belediye meclis üyeleri, AK Partili Belediye Başkanı Güray Yüksel’i önce protesto etti sonra meclis salonunu terk etti.

Ezine Belediyesi Meclisi şok bir olaya sahne oldu.  CHP’li belediye meclis üyeleri, AK Partili Belediye Başkanı Güray Yüksel’i önce protesto etti sonra meclis salonunu terk etti. Başkanı protesto eden CHP Grubu, daha sonra yaptığı açıklamada Başkan Yüskel’in özellikle imar konusunda kendilerine bilgi vermediği ve rencide edici ifadeler kullandığını belirtti.
 
Ezine İlçesinde belediyeye yönelik gelen tepkiler belediye meclis toplantısına da yansıdı. AK Partili Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel’in meclis üyelerini yok sayarak kendi başına hareket ettiği ve bir başkana yakışmayacak hareketlerde bulunduğu yönünde eleştiriler gün geçtikçe artıyor.
Üzün süredir devam eden bu iddalar Ezine Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısında şok protestoya sahne oldu. Başta imar olmak üzere birçok konularında kendilerine hiçbir şekilde bilgi verilmediğini, meclis üyeleri hakkında rencide edici asılsız ithamlarda bulunularak küçük düşürüldüklerini belirten CHP’li belediye meclis üyeleri Başkan Güray Yüksel’i önce protesto etti sonra toplantıyı terk etti.
Protestodan sonra CHP’li üyeler, yazılı bir açıklama yaparak yaşadıklarını sıkıntıları şu şekilde dile getirdiler; “Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü olarak, Ezineli hemşehrilerimizin affına sığınarak aldığımız kararı yüce meclisimize iletiyoruz.
1-İmar meselelerinde, meclis ve komisyon gündeminden önce defalarca bilgi açıklama istememize rağmen ve üstelik belediye başkanının tarafımıza bilgi verileceğine dair defalarca söz vermesine rağmen hala hiç bir konuda bilgi verilmemektedir. Ezine’nin bizlere verdiği yetki ve vekaleti bize bilgi verilmeyen, araştırma yapamadığımız konularda görüş bildirmek istemiyoruz.
2- Bir belediye meclis üyemiz ve kadın kolları başkanımızın pandemi yardımı meselesiyle ilgili belediye başkanı tarafından rencide edici ve küçük düşürücü paylaşım yapması;
3-Geçen ay meclis toplantısında roman vatandaşlara yapılacağı iddia edilen evler ile ilgili 1 meclis üyemiz hakkında asılsız ithamlar ve doğru olmayan bilgiler verilmesi;
4-En son, meclis binasında çekilen bir fotografta ilçe başkanımız hakkında aslı olmayan paylaşımlar siyaset etiğinin dışına çıkmıştır. Bu ilk değildir, daha önce de aynı binadan fotoğraf çekilip basına servis edilmiş, CHP ile alakasız haberler yaptırılmıştır.
Tüm bu gerekçelerle muhalefeti etkisizleştiren ve denetim hakkıni elinden alan bu tür davranışları kınıyoruz. Her zaman Ezine halkının menfaati olacak icraatların yanındayız.
Yukarıda saydığımız gerekçelerle meclis toplantısını terk ediyoruz.’’
Bünyamin NamiTonka