Gündem

CHP’den alternatif 23 Nisan töreni

Coşkuyla kutlanan 23 Nisan, bu yıl kısıtlamaların gölgesinde sade bir törenle kutlandı.

Coşkuyla kutlanan 23 Nisan, bu yıl kısıtlamaların gölgesinde sade bir törenle kutlandı. Çocuk Bayramı olmasına karşın tek bir çocuğun bulunmadığı Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği tören sonrası CHP alternatif tören gerçekleştirerek Atatürk anıtına çelenk sundu.

Her yıl çocuk sesleriyle çeşitli etkinliklerle büyük bir coşkuyla düzenlenen tören artan koronavirüs vakaları sebebiyle bu yıl sokaklarda kutlanamadı. Kısıtlama sebebiyle tek bir çocuğun bile katılamadığı 23 Nisan töreni İl Mili eğitim müdürlüğü tarafından Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

Kısa süren ve az sayıda protokolle gerçekleşen tören sonrası CHP alternatif bir tören gerçekleştirdi. CHP’nin alternatif törenine Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, CHP Çanakkale  İl Sekreteri Doğan Ateş  Çanakkale Belediyesi Başkan Yardımcıları  İrfan Mutluay  ve Rebiye Ünüvar, CHP İl Gençlik ve il Kadın kolları üyeleri katıldı. Alternatif tören CHP üyelerinin Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla sona erdi.

‘’MİLLİ DUYGULARIMIZ KÖRELTİLDİ’’
Sade bir şekilde gerçekleşen tören sonrası Ülgür Gökhan açıklamalarda bulunarak, ‘’Öncelikle 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramımız kutlu olsun hepimizin. Tabii gittikçe vesileler kılınarak yavan şekilde kutlanmaya devam ediyor bayramlarımız. Biraz önce burada çelenk konuldu.  Milli eğitim müdürü bir konuşma dahi yapmadan sadece bir çelek konmak suretiyle tören tamamlandı. Yani yasak savıldı. Çünkü içselleştirmiştik geçmişte. Ama artık iyice içimizden çıkarttık, cumhuriyeti çıkarttık, bayramlarımızı çıkarttık. Gerçekten duygularımız bitti. Milli duygularımız köreltildi. Yasak savma şeklinde böyle şeyler yapıyoruz’’ dedi.

‘’BUNLAR HEP VESİLE… COVİD VESİLE, ŞU VESİLE, BU VESİLE’’
Gökhan, ‘’Üzücü… Göremedim, mesela bir vali yardımcısı var mıydı törende? Devlet temsilciliği diye bir kavram vardır, burada devleti vali temsil eder. Belki de ben görmedim, bilmiyorum. Ama siz de farkındasınız ki, 19 Mayıs’ta da aynı şey olacak muhtemelen. Sokağa çıkma yasağı umarım olmaz. O zaman biraz etkinlikler düzenleriz gençlere.  1 Mayıs. O da bir bayram, o da kutlanmayacak. Bunlar hep vesile… Covid vesile, şu vesile, bu vesile… Ama Allah’tan ailelerimiz çocuklarına bu bilinci veriyorlar hala daha cumhuriyetçi öğretmenlerimiz var. Hala daha müfredatları ne kadar değiştirilse değiştirilsin çocuklarımızın yüreğine Atatürk sevgisi cumhuriyet sevgisi aşılayan öğretmenlerimiz var. Bu öğretmenlerimize güveniyoruz. İnşallah bunlar sayesinde ve bu iktidardan kurtulduktan sonra yeniden milli bilincimiz yerine getirilecektir. Maalesef bu milli değerlerden soğutmaya iktidar ortağı milliyetçi bir parti de karşı durmuyor. En acı tarafı da bu’’ diye konuştu.

BELEDİYE ARACI ŞARKILARLA GEZECEK
Konuşmasına devam eden Gökhan, ‘’Bayram bugün neşeli olmamız lazım. Hani neşe doluyor insan diyoruz; Evet, inşallah çocuklarımız neşe dolsun. Onlara neşe doldurmaya çalışıyoruz. Aracımızı gezdireceğiz şarkılarla, o bilinci yaşatmaya çalışacağız. Ama biz maalesef keder doluyuz. Onun için bayramınız kutlu olsun ama üzüntümüzü de belirtmeden geçemeyeceğim’’ diye ifade etti.

Arzu Baladur