Gündem

Yasaklar Vesile Kılınarak Milli Değerlerimiz Yok Edilmeye Çalışılıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dolayısı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören Koronavirüs nedeni ile kısıtlı sayıda katılım gerçekleştirilirken devleti temsil eden valilikten kimsenin olmaması dikkat çekti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dolayısı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören Koronavirüs nedeni ile kısıtlı sayıda katılım gerçekleştirilirken devleti temsil eden valilikten kimsenin olmaması dikkat çekti. Düzenlenen programdaki eksikliklere değinen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise Partisinin gerçekleştirdiği alternatif çelenk sonrası yaptığı değerlendirmede durumun üzücü olduğunu belirterek “Cumhuriyet sevgisi aşılayan öğretmenlerimiz var. Bu öğretmenlerimize güveniyoruz. İnşallah bunlar sayesinde ve bu iktidardan kurtulduktan sonra yeniden bu bilincimiz, milli bilincimiz yerine getirilecektir. Maalesef bu milli değerlerden soğutmaya iktidar ortağı milliyetçi bir parti de karşı durmuyor. En acı tarafı da bu” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğün Cumhuriyet Meydanında düzenlediği Çelenk Koyma programının ardından Cumhuriyet Halk Partisi de alternatif bir çelenk koyma programı gerçekleştirdi. CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen törene Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Sekreteri Doğan Ateş, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve partililer katıldı.  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından sona eren alternatif çelengin ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ‘’Öncelikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun hepimizin. Tabii gittikçe vesileler kılınarak  yavan şekilde kutlanmaya devam ediyor  bayramlarımız. Biraz önce burada çelenk konuldu.  Milli Eğitim Müdürü bir konuşma dahi yapmadan sadece bir çelek konmak suretiyle tören tamamlandı. Yani yasak savıldı. Çünkü içselleştirmiştik geçmişte. Ama artık iyice içimizden çıkarttık, cumhuriyeti çıkarttık, bayramlarımızı çıkarttık. Gerçekten duygularımız bitti. Milli duygularımız köreltildi. Yasak savma şeklinde böyle şeyler yapıyoruz.  Üzücü… Göremedim, mesela bir vali yardımcısı var mıydı törende? Devlet temsilciliği diye bir kavram vardır, burada devleti vali temsil eder. Belki de ben görmedim, bilmiyorum. Ama siz de farkındasınız ki, 19 Mayıs’ta da aynı şey olacak muhtemelen. Sokağa çıkma yasağı umarım olmaz. O zaman biraz etkinlikler düzenleriz gençlere” dedi.

İyi ki Çocukların Yüreğine Cumhuriyet Sevgisi Aşılayan Öğretmenlerimiz Var
Cumhuriyeti unutturanlara karşın Cumhuriyet sevgisini çocuklara işleyen öğretmenlere güvendiklerini belirten Başkan Gökhan “1 Mayıs o da bir bayram, o da kutlanmayacak. Bunlar hep vesile… covid vesile, şu vesile, bu vesile.. ama Allah’tan ailelerimiz çocuklarına bu bilinci veriyorlar hala daha Cumhuriyetçi öğretmenlerimiz var. Hala daha müfredatları ne kadar değiştirilse değiştirilsin çocuklarımızın yüreğine Atatürk sevgisi, Cumhuriyet sevgisi aşılayan öğretmenlerimiz var. Bu öğretmenlerimize güveniyoruz. İnşallah bunlar sayesinde ve bu iktidardan kurtulduktan sonra yeniden bu bilincimiz, milli bilincimiz yerine getirilecektir. Maalesef bu milli değerlerden soğutmaya iktidar ortağı milliyetçi bir parti de karşı durmuyor. En acı tarafı da bu” dedi.

Neşe Değil, Keder Doluyuz
Neşe yerine yaşananlardan dolayı keder dolu olduklarını belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “Bayram bugün neşeli olmamız lazım. hani neşe doluyor insan… evet, inşallah çocuklarımız neşe dolsun. Onlara neşe doldurmaya çalışıyoruz. Aracımızı gezdireceğiz şarkılarla, o bilinci yaşatmaya çalışacağız. Ama biz maalesef keder doluyuz. Onun için bayramınız kutlu olsun ama üzüntümüzü de belirtmeden geçemeyeceğim’’ dedi.

Cuma Deren