ASAYİŞ

Yasaklar kalktı sokaklar doldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsayan sokağa çıkma yasağının kalkmasıyla birlikte sokaklar tekrar dolup taşmaya başladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsayan sokağa çıkma yasağının kalkmasıyla birlikte sokaklar tekrar dolup taşmaya başladı. Birçok vatandaş iş başı yaparak güne başladı. Sokaklar hafta sonu bomboşken, yasakların kalkmasıyla birlikte hayat akmaya devam etti.

Birçok esnaf dükkanlarını yeni açmaya başlayıp üç gün boyunca kapalı kalan iş yerlerini temizledi. Günün ilk satışını yapmak için hazırlık yaptı.

Üç gün boyunca evden çıkmadığını ifade eden İcabi Okdaş, “Sokağa çıkma yasağı cuma günü ile birleştirilince üç gün boyunca evde kaldık. Evde kaldığımız süre boyunca eşimle vakit geçirdik. Bizim için oldukça bunaltıcı birkaç gün geçirdik. Balkonumuzun değerini anladık.  Bahçeli bir evimizin olmasını bu son günlerde iyice anlamış bulunmaktayım” şeklinde konuştu.

Çocuklarımla oyunlar oynadık
Doğan Taş, “Vaka sayılarını düşürmek adına yapılan sokağa çıkma yasağı uygulaması kapsamında evde zaman geçirecek uygulamalar yapmaya çalıştık. Çocuklarımla oyunlar oynadık. Eşimin ev işlerine yardım ettim. Market ve fırınlar hafta sonu açık olduğu için saat beşe kadar ara sıra dışarı çıkmam gerekti” dedi.

Damla Şener Okdaş