Gündem

Dijital Gösterim Merkezinde 23 Nisan’a özel gösterimler

Her ay son teknolojiyle yapılan yeni görseller Dijital Gösterim Merkezi’nde vatandaşa sunulmaya devam ediyor.

Her ay son teknolojiyle yapılan yeni görseller Dijital Gösterim Merkezi’nde vatandaşa sunulmaya devam ediyor. Bu ay, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla Dijital Gösterim Merkezinde üç boyutlu içerikler gösterime alındı.

Dijital Gösterim Merkezi, geçtiğimiz yıl 15 Temmuz’dan beri Anadolu Hamidiye tabyası içinde ziyaretçilerine gösterim yapıyor.  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından
Çanakkale haricinde Bursa, Samsun, Konya, Kayseri, Antalya ve Diyarbakır’da da hizmet veren Dijital Gösterim Merkezleri her ay farklı programla ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.  Dijital Gösterim Merkezinde bu ay  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM’nin açılışı ve çocuklara armağan edilişi ile ilgili içerikler izleyiciye sunuluyor.

ENGELSİZ GÖSTERİM
Bursa, Samsun, Konya, Kayseri, Antalya ve Diyarbakır’da hizmet veren Çanakkale’de de Anadolu Hamidiye Tabyası içerisinde yer alan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına bağlı Dijital Gösterim Merkezi beş bölümden oluşuyor.  Dijital Gösterim Merkezinin ilk bölümünü fuaye alanı oluştururken ziyaretçiler, fuaye alanında gösterim merkezi hakkında bilgi alabiliyor. Aynı zamanda Üç Boyutlu Resim Deneyimi de bu bölümde ziyaretçilerini karşıladı. Engelleri ortadan kaldırarak, görme engelli yolu bulunan gösterim merkezinde, işitme engelli vatandaşlar için de işaret dili ile anlatım yer alıyor.

23 NİSAN GÖSTERİMLERİ
Beş bölümden oluşan Dijital Gösterim Merkezinin ikinci bölümünde yer alan 360 video deneyim alanına, dijital gösterim yapılan bir tünelden geçilerek giriliyor. 360 derece video deneyim alanından hemen sonra ise video haritalama gösterimi yer alıyor.  Üç Boyutlu Resim Deneyimi bir diğer adıyla Hologram gösterimi yer alıyor. Nisan ayına özel olarak hazırlanan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin açılışına dair eğitici ve bilgilendirici gösterimler yer alıyor.
Dijital hologram gösterim alanında ise üç boyutlu olarak hazırlanan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) dijital gösterimi sergilenirken, diğer yandan videowall çalışmasında TBMM’nin açılış öyküsü yer alıyor. Son olarak ise TBMM’nin açıldığı tarih olan 23 Nisan’ın neden çocuk bayramı olarak ilan edildiğini dair bilgilendirici bir video çalışması izleyiciyle buluşuyor.

GÖSTERİMLER SÜRÜYOR
Gösterimler Anadolu Hamidiye Tabyası içerisindeki Dijital Gösterim Merkezinde Mart ayı boyunca sürecek. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Dijital Gösterim Merkezlerini milli, tarihi, kültürel ve bilimsel zenginliklerimizi yeni iletişim ve gösterim tekniklerini kullanarak hafta içi 10:00-18:00 saatleri arasında vatandaşların erişimine sunuyor. Hafta içi 10:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilen Dijital Gösterim Merkezi, kısıtlamalar sebebiyle haftanın 5 günü vatandaşların ziyaretine açık.

Arzu Baladur