Gündem

Akıncı’dan Biden’e 'Sen Önce Kendi Tarihin İle Yüzleş'

Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ in 24 Nisan’ da Ermenilere yönelik açıklamasında, 1915 yılında cereyan eden olaylar ile ilgili Ermeni Tehciri’ne  “Soykırım” demesine ateş püskürdü.

Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ in 24 Nisan’ da Ermenilere yönelik açıklamasında, 1915 yılında cereyan eden olaylar ile ilgili Ermeni Tehciri’ne  “Soykırım” demesine ateş püskürdü. Akıncı açıklamasında ABD’nin yeni Başkanı Biden’ e  ABD’nin tarihe geçen soykırımlarını hatırlattı.

ASIL SOY KIRIMCI ABD’ DİR
Türkiye’de tüm gözler her yıl  24 Nisan’ da ABD başkanları tarafından Ermenilere yönelik yapılan açıklamada çevriliyor. Bu senede ABD’nin yeni Başkanı Joe Biden’ in Ermenilere yönelik açıklamalarına çevrilmiş, Biden seçimler öncesinde de ifade ettiği gibi 1915 yılında yaşanan olaylar ile ilgili açıklamasında “Soykırım “ kelimesini kullanmıştı. ABD Başkanı Biden’ in “ açıklamasında  “Soykırım” kelimesi kullanmasına Türkiye’ den en üst düzeyde sert eleştiriler geldi Türkiye’nin çeşitli kesimlerinden gelen sert eleştirilere Çanakkale Gazeteciler Cemmiyeti Başkanı Hafize Akıncı’ dan gelen eleştiride eklendi. Akıncı sert eleştirisini kaleme aldığı yazısında Biden’ i eleştirerek “Geçmişindeki Kara Lekeleri Görmezden Gelenler, Soy Kırımın Alasını Gerçekleştirenler, Dünya Tarihine Geçmişlerdir.” dedi. Akıncı açıklamasında şu cümlelere yer verdi. “Neden oldukları utanç verici soy kırımları nedeniyle, ABD' yi tarih asla af etmeyecektir. Yapılan birçok araştırmada, ABD' nin yaptığı soy kırımlar  tek tek  sıralanmıştır. ABD dünya tarihine gerçekleştirdiği soy kırımlar ile geçmiştir. ABD' nin yaptığı  soy kırımların en başında; 100 milyon Kızılderili' yi hunharca katletmeleri gelmektedir. Kızırderilileri Amerika kıtasından kendi öz vatanlarından silip atan; 2.dünya savaşında Nagasaki ve Hiroşima'ya atom bombası atarak 350.000 sivili canlı canlı yakan ABD  ve onun  insanlığı hedef alan politikalarıdır. Hiroşima  ve Nagasaki' de, binlerce insanı sakat bırakan; Dünyadaki her zulümde imzası,  her terör örgütünde parmağı olan ABD’nin yeni  Başkanı  Biden,  iç siyasette puan toplamak adına,  1.dünya savaşındaki Ermeni Tehcirine “Soykırım“ demiş. Halt Etmiştir…! Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti olarak, ABD Başkanını kınıyoruz... Tüm Dünya ABD zorbalığını ve tarih boyu yaptığı soykırımları, tüm ayrıntıları ile bilmekte ve her fırsatta hatırlatmaktadır. Biden, ülkesinin tarihine baktığında, asıl soy kırımcıyı görecektir" dedi.

BİDEN’ İ AÇIKLAMASINDAN DOLAYI KINIYORUZ
Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Akıncı Açıklamasının devamında, 250 yıllık tarihi yüzkarası olaylarla dolu olan ABD’nin zulüm ve soykırımlarının saymakla bitmediğini hatırlatarak açıklamasına şu cümleler ile devam etti. "Birleşik Devletler, bağımsızlığını ilan etmeyi başardıktan sonra, topraklarını genişletmek amacıyla 1830 yılında çıkarılan “Kızılderili Tehcir Yasası” ile bölgede yaşayan tüm yerlileri kendi topraklarından çıkarmıştır. ABD’nin resmi devlet politikası olan Kızılderili soykırımı, Nazi Almanya’sın da Yahudilere karşı uygulanan soykırımdan da büyük bir soykırımdır. ABD resmi makamları Kızılderili kellesi başına 5 dolar ödemiş ve bu tarihi kaynaklarda da geçmektedir. ABD’liler, “Bu vahşi hayvanların yani Kızılderililerin tamamen imha edilmesi gerekiyor”, ve “En iyi yerli ölü yerlidir”  politikasıyla,  kıtayı binlerce yıldır üzerinde yaşayan yerli halkın elinden zorla almıştır. Tarihe geçen bir diğer gerçek; ABD' nin ilk biyolojik silahı, Kızılderililer üzerinde uygulamış olmasıdır. Dünya yüzeyinde,  en büyük soykırım suçlusu Amerika Birleşik Devletleri’dir. Uygarlıkların ve kültürlerin yıkımını gerçekleştiren olarak da isimlendiren, ABD ' nin başkanını, yaptığı son açıklamaları nedeniyle kınıyor, ABD Başkanını, Saymakla bitmez soy kırımlarını yazan, kendi tarihi ile yüzleşmeye davet ediyoruz."

Mehmet Kuzey