Gündem

Muammer Aksoy Parkı’na yoğun ilgi

Pandemiden dolayı park ve bahçelerinin kapatılmasıyla birlikte vatandaşlar soluğu Muammer Aksoy Parkı’na yoğun ilgi arttı.

Pandemiden dolayı park ve bahçelerinin kapatılmasıyla birlikte vatandaşlar soluğu Muammer Aksoy Parkı’na yoğun ilgi arttı. Parkta oturacak bank kalmadı. Bazı vatandaşlar yemek yemek için yeşil alanlara oturdu.

Park ve bahçelerin vaka sayılarının atmasıyla kapatılmasıyla birlikte vatandaşlar kapatılmayan park alanlarında yoğunluk oluşturdu. Pek çok vatandaş uyarılara rağmen açık alanlarda maske takmayı ihmal etti.

Emniyet güçleri megafonlu araçlarıyla açık olan alanlarda tüm gün boyunca uyarılarda bulundu. Maske, mesafe ve hijyen konularına dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. Çoğu vatandaşlar uyarılara uyarak park ve bahçeleri terk etti.

Parka gelen Asuman Özuğurkan, “Bir saatliğine parka gelmek istemiştim ama parkın kalabalık olduğunu gördüğüm için geri gitmek zorunda kaldım. Çanakkale’de artan vaka sayılarından dolayı tedbir amaçlı park bahçeler, deniz kenarları gibi yerler kapatıldı. Sokağa çıkma kısıtlamasının saat 19.00’a çekilmesiyle işten eve koşarak gelmek zorunda kalıyoruz. Neredeyse alışveriş yapamıyoruz” dedi.
 
Mehmet Kuzey