Gündem

Vefa Sosyal Destek Grupları Görevde

Çanakkale Valiliği bünyesinde kurulan 'Vefa Sosyal Destek Grubu' tam kapanmada sokağa çıkamayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Çanakkale Valiliği bünyesinde kurulan 'Vefa Sosyal Destek Grubu' tam kapanmada sokağa çıkamayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Türkiye’de ilk korona virüs vakalarının görülmesiyle birlikte İçişleri Bakanlığı kararıyla Çanakkale’de de oluşturulan Vefa Sosyal Destek grubu pandemi başından beri sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların ihtiyaçlarını karşılamak için hizmet veriyor.
Çanakkale Valiliği bünyesinde kurulan 'Vefa Sosyal Destek Grubu' ikametlerinden ayrılmaları mümkün olmayan Yaşlı ve ihtiyacını karşılayamayan vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden ihtiyaçları karşılanıyor. Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında Vefa Sosyal Destek Grupları çalışmalarına devam ediyor.

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİNDEN ULAŞILIYOR
Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan yeni tedbirlerle 81 İlde uygulanan Tam Kapanma Sürecinde Vefa Destek Grupları Çanakkale’nin her noktasında hizmet veriyor. Çanakkale Valiliği tarafından, kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlı ve ağır hasta durumunda olan vatandaşların temel ihtiyaçlarının Vefa Destek Gruplarınca karşılandığı bildirildi. Vatandaşların ihtiyaç durumunda 112 Acil Çağrı numarasını arayarak Vefa Destek Gruplarına ulaşabilecekleri duyuruldu.

29 Nisan akşamı başlayan tam kapanma tedbirlerinden beri 'Vefa Sosyal Destek Grupları kentte ihtiyacı olan vatandaşlara hizmet vermeye, onlara yardımcı olmaya devam ediyor. 'Vefa Sosyal Destek Grubu kentin dört bir yanında kapanma döneminde vatandaşların mağdur olmasını engellemek için çalışıyor.

Sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların ihtiyaçlarını karşılamak için hizmet veren Vefa Sosyal Destek grubu Polis, Jandarma, Bekçi, AFAD personeli gibi tüm kamu çalışanlarından oluşturuldu. Vefa Sosyal Destek Grupları'na vatandaşlar; 112 çağrı merkezine ulaşarak ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar.  

Vali Ziyaret Etti
Geçtiğimiz gün Vali İlhami Aktaş, 112 Acil Çağrı Merkezinde çalışmalarına devam eden Vefa Sosyal Destek Grubunu ziyaret etti. Ziyarette Vali İlhami Aktaş, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alarak, ihtiyacı olan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayan Vefa Destek grubu çalışanlarına teşekkür etti.

Vefa Sosyal Destek Gruplarının vatandaşlarımızın hizmetinde çalışmaya devam ettiğini dile getiren Vali İlhami Aktaş, “Vefa Sosyal Destek Grubu çalışanlarının, ihtiyacı olan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayarak önemli bir görevi yerine getiriyorlar. Görevi başındaki Vefa Sosyal Destek Grubu çalışanlarına teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın, toplum sağlığını ilgilendiren bu konuda gereken desteği ve katkıyı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vereceğinize yürekten inanıyorum, bu çalışmalarda bizlere destek veren bütün Çanakkalelilere,  teşekkür ediyorum.”  İfadelerini kullandı.

Muzaffer Cirtel