ASAYİŞ

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Etkinliğine Gerçekleştirildi

Trafik düzeni ve güvenliği bakımından karayolunu kullananların eğitimindeki önemi vurgulamak, kamuoyunun trafik güvenliğine yönelik duyarlılığının artırılması ve trafik kazalarının azaltılması amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü 'Karayolu Trafik Güvenliği Günü'' olarak kutlanıyor.

 Trafik düzeni ve güvenliği bakımından karayolunu kullananların eğitimindeki önemi vurgulamak, kamuoyunun trafik güvenliğine yönelik duyarlılığının artırılması ve trafik kazalarının azaltılması amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü "Karayolu Trafik Güvenliği Günü'' olarak kutlanıyor. Bu anlamlı hafta kapsamında her yıl çeşitli etkinlikler yapılıyor. Bunlardan bir tanesi de Okullarda verilen trafik eğitimleri olurken bu yıl Koronavirüs salgını nedeni ile  etkinlikler gerçekleştirilmezken Çanakkale’de Vali İlhami Aktaş’ın da katılımı ile  trafik denetimleri gerçekleştirildi.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Ekipleri de bu anlamlı hafta kapsamında  Opel Polis Uygulaması Noktasında stant kurarak yaşam tünelini oluşturdu. Sürücülere hem uyarılarda bulunan hem de uygulamayı gösteren ekiplerin çalışmalarını ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, Opel Polis Uygulama Noktasında trafik ekiplerince açılan stantları ve yaşam tünelini gezerek, görevli Trafik Polisi personelinden yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgi alarak, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftasını kutladı. Uygulama noktasında gerçekleştirilen etkinlikte  Vali İlhami Aktaş’ın trafik denetimlerine İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan ve Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı SG.Kd.Bn. Ercan Oran eşlik etti.

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik kontrol noktasını da ziyaret eden Vali İlhami Aktaş araç sürücülerine trafik kurallarıyla ilgili uyarıcı bilgilerin yer aldığı broşürler ve şapka dağıttı. Uygulama Noktasındaki denetlemelerinin ardından bir açıklama yapan Vali İlhami Aktaş Koronavirüs tedbirleri kapsamında kutlama programlarının yapılmadığını ifade ederek “Koronavirüsün bulaşını önlemek için buluşmaları azaltmamız lazım, tedbirlere uyarak evde kalmamız lazım. Dışarıya çıkmak zorunda olanlar vatandaşlarımızın da trafik kurallarına uymasını istiyoruz. Salgına karşı verilen mücadelenin trafik kurallarına uyulması için de verilmesi gerekiyor” dedi.
 
Şerife Erdem