Gündem

Yeni İl Emniyet Müdürlüğü binası inşaatındaki yangın saatlerce sürdü: Teslim tarihi ertelenecek mi?

İnşaatı devam eden yeni İl Emniyet Müdürlüğü binasının çatısında çıkan yangının uzun sürmesi dikkat çekti.

İnşaatı devam eden yeni İl Emniyet Müdürlüğü binasının çatısında çıkan yangının uzun sürmesi dikkat çekti. Saatler sonra kontrol altına alınabilen yangına il, ilçe belde belediye itfaiyeleri, orman ekiplerine ait arasözler karadan, helikopter  ise havadan su bırakarak müdahale etti. Yangında çıkan duman kentin üstünü kaplarken, 2022 yılında hizmete girmesi açıklanan binanın teslim tarihinin ertelenip ertelenmeyeceği merak ediliyor.  
 
Yangın önceki gün saat 15.30 sıralarında İsmetpaşa Mahallesi Tuğsavul Caddesi üzerinde bulunan ve inşaatı devam eden İl Emniyet Müdürlüğü binasının çatı katında çıktı. 2019 Kasım ayında temeli atılan ve yapımı devam eden İl Emniyet Müdürlüğü binasında meydana geldi. İşçilerin çatı katında kaynak yaparken çıkan kıvılcımın ahşap üzerine düşmesiyle yangın kısa sürede büyüdüğü iddia edildi. İşçiler çıkan yangının ardından binayı boşaltarak durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş çaplı güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de yangına müdahalede bulundu.

İTFAİYELER YETERSİZ KALDI
Yangına ilk olarak Çanakkale Belediyesi’ne ait itfaiye araçları müdahale etti. Binanın çok yüksek olması ve çatı katında çıkması nedeniyle itfaiye ekipleri müdahalede güçlük çekti. Daha sonra Kepez Belediyesi, Lapseki Belediyesi itfaiye ekipleri de yardıma geldi. Yangının bir süre daha kontrol altına alınmaması üzerine Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı arazöz ve yangın söndürme helikopteri devreye girdi.
Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme helikopteri Atikhisar Barajı’ndan ve denizden aldığı suyu, yangının çıktığı çatı katına boşaltması sonrası yangın kontrol altına alındı. 6 sorti sonrası kontrol altına alınan yangın ile ilgili araştırma ve soruşturma başlatıldı.
 
İki yıl önce temeli atılan ve 60 milyon lira proje bedeli olan devasa bina 20 bin metrekare inşaat alanına sahip. Binanın normal şartlar altında 2022 yılında hizmete girmesi planlanırken, çatı katından çıkan yangın nedeniyle teslim hizmete girme tarihinin ertelenip ertelenmeyeceği merak ediliyor.

Hülya Öz
Foto:İHA