Gündem

Nejat Önder GESTAŞ yönetiminde

GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş.’nin olağan genel kurul toplantısı, Vali İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda yönetim kurulu üyesi sayısı 7’den 9’a çıkarıldı.

GESTAŞ yönetimine CHP’den AK Parti’ye geçerek İl Genel Meclis Başkanı seçilen Nejat Önder ve GESTAŞ Genel Müdürü Mahir Sevinç de girdi. Bu değişikliğe Çanakkale Belediye Başkanı ve GESTAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Ülgür Gökhan’ın şerh koyduğu öğrenildi. İl Genel Meclisi CHP’li eski Başkan Sadık Göğüsgeren’in GESTAŞ yönetimine alınmaması uzun süre tartışma konusu olmuştu.

İl Özel İdaresi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve İl Genel Meclisi MHP Biga Üyesi Enver Koç, S.S. Süleyman Köy Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Hasan Gürbüz, GESTAŞ Genel Müdürü Mahir Sevinç,  GESTAŞ yetkileri ve şirket bağımsız denetçisi Hamza Uzun katıldı.

YÖNETİM KURULU 7’DEN 9’A ÇIKARILDI
Kurulda gündemindeki maddeler içinde en çok dikkat çeken ise “Şirket Ana Sözleşmesinin değişiklik yapılan 8. maddesine göre Yönetim Kurulu Üyelerinin seçilmesi” maddesi de yer alması odu. Bu madde şirketin yönetim kurulu üyelerini kapsıyor. Kurulda bu madde de değiştirilerek 7 olan yönetim kurulu sayısı 9’a çıkarıldı.
Yönetim kurulunun 9’a çıkarılması ile 2 yeni üye daha alındı. GESTAŞ yönetimine iki üyeden birisi AK Parti'y’ geçen İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder olduğu belirtildi. Önder, İl Genel Meclisi başkanlık seçiminde aday olması ve başkan seçilmesi ile gündeme gelmişti. Önder daha sonra CHP’den istifa ederek AK Parti’ye katılmıştı. Önder’in AK Parti’ye geçmesi ile kısa süre sonra GESTAŞ yönetimine gireceği de belirtilmişti. Önceki gün yapılan genel kurul toplantısında beklenen oldu ve Önder GESTAŞ yönetimine girdi.
Yönetime giren bir diğer kişi ise GESTAŞ Genel Müdürü Mahir Sevinç oldu. Bu yeni iki üye ile beraber GESTAŞ yönetim kurulu sayısı 9’a çıkmış oldu. Bu değişikliğe GESTAŞ Yönetim Kurulu da olan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın şerh koyduğu öğrenildi.

GÖĞÜSGEREN ALINMAMIŞTI
Tamamı Çanakkalelilerin malı olan GESTAŞ’ın yönetiminde genel İl Genel Meclis Başkanı da yer alıyordu. Meclis başkanlığının geçen yerel seçimlerde AK Parti’den CHP’ye geçmesi ile bu durum değişti. Geçen dönem İl Genel Meclis Başkanı CHP’li Bayramiç il Genel Meclis üyesi Sadık Göğüsgeren olmuştu. Göğüsgeren başkan seçildikten sonra GESTAŞ yönetimine gireceği de konuşulmuştu. Oysa beklenen olmadı ve yönetime il genel meclisi üyeleri alındı. Bu da uzun süre tartışma konusu olmuştu.  
 
Mehmet Kuzey