ASAYİŞ

Motor hırsızları dur durak bilmiyor

Yaz aylarının gelmesi ile motosiklet hırsızlıklarında da artış görülmeye başladı. Çanakkale’de son günlerde çok sayıda vatandaş, çalınan motosikletleri için polise suç duyurusunda bulundu.


Motosiklet hırsızları kentte dur durak bilmiyor. Kentte çok sayıda motosiklet evlerin bahçelerinden çalınıyor. Yaz aylarının gelmesiyle de polis merkezlerinde motosiklet hırsızlığı ihbarları arttı.

Çanakkale’de, park halinde bulunan bir motosiklet kimliği belirsiz şahıs yada şahıslar tarafından çalındı. Edinilen bilgilere göre, Şelale sokak’ta evinin
bahçesinde park halinde bulunan beyaz renkli  17 ABF 784 plakalı motosiklet, kimliği belirsiz şahıs yada şahıslar tarafından çalındı. Bir süre sonra kilitli motosikletinin çalındığını fark eden sahibi, durumu polis ekiplerine bildirdi. Polis ekipleri motosikletin bulunması ve olayı gerçekleştiren şahıs yada şahısların yakalanması için çalışma başlattı. Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.

BEKÇİLERE ELEŞTİRİ
Edinilen bilgilere göre aynı zaman aralığında Barbaros Mahallesinde de bir motosikletin çalındığı ihbar edildi. Bir gecede ilk belirlemelere göre 2 motorsikletin çalındığı bilgisi geldi. Son zamanlarda bu kadar hırsızlık olayın yaşanmasına tepki gösteren vatandaşlar, bekçilerin bu alanda gece görevini yapmadığını belirtti. Bekçilerin toplu halde gezip sohbet ettiğini ve bu yüzden görevlerini yapmadığını eleştirisinde bulundu.  

Arzu Baladur