Gündem

Pazar eski haline döndü

Kademeli normalleşmenin son adımı olan İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan Temmuz ayı genelgesi ile yeni normalleşme kapsamında Halk Pazarı eski haline geri döndü.

Kademeli normalleşmenin son adımı olan İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan Temmuz ayı genelgesi ile yeni normalleşme kapsamında Halk Pazarı eski haline geri döndü. Konfeksiyon bölümü ile sebze bölümü aynı günde açılmaya başlamasıyla hem pazarcılar hem de pazar esnafı durumdan memnun olduğunu dile getirdi.

Dünya çapında meydana gelen Korona virüs hastalığı hayatı etkilemeye devam ediyor. Normalleşme kapsamında aşamalı biçimde yasaklar kaldırıldı. Kaldırılan yasaklamalar kapsamında Halk Pazar’ının günleri de eski düzenine geri döndü. Salı, Cuma ve Pazar günleri Halk Pazarı’nda, Cumartesi günü ise Esenler de yapılmaya devam edecek.

Pazarcı Esnafları Derneği Konfeksiyon Bölümü Başkanı Harun Aydoğdu, "Sebze pazarı ile birleştiğimiz zaman daha iyi olacak. Alışveriş yapan halk ilçelerden, köylerden geliyor alışveriş daha iyi oluyor. Pazarı birleşik olmadığı zaman satışlarımız olmuyordu. Şimdi daha iyi olacak herkesi borcu var. Maskemizi, mesafemizi korumaya çalışıyoruz. Birlikte her zaman iyi olmamız iyi çünkü sebze alışverişi yapacak insanlar bizlerden de alışveriş yapacak” dedi.
 
Pazar girişlerinde ise HES Kodu sorgulaması ile giriş yapılmasına izin verildi. Pazar esnafı zabıtalar tarafından denetlendi.
 
Damla Şener Okdaş