Üniversite

Yeni Yazılım Geliştirme Projesi Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

Otizmli Çocukların Psikomotor Eğitimi için Yeni Yazılım Geliştirme (Developing New Software for Psychomotor Reeducation of Children with Autism) başlıklı ve 2020-1-TR01-KA205-08161 kodlu projenin tanıtım toplantısı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesinde gerçekleştirildi.

Otizmli Çocukların Psikomotor Eğitimi için Yeni Yazılım Geliştirme (Developing New Software for Psychomotor Reeducation of Children with Autism) başlıklı ve 2020-1-TR01-KA205-08161 kodlu projenin tanıtım toplantısı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesinde gerçekleştirildi.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan projenin tanıtım toplantısına; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç ve Genel Sekreter Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu'nun yanı sıra çok sayıda akademisyen katıldı. Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Nergis Ramo Akgün’ün yürütücülüğünü yaptığı projede Prof. Dr. Salih Zeki Genç ve Prof. Dr. Ahmet Evren Erginal araştırmacı olarak görev alıyor. Otizmli çocukların psikomotor gelişimlerine, kolay, eğlenceli, neşeli ve motivasyonel yollarla katkı sağlayan bir yazılım geliştirmek amacıyla başlayan proje, 2020-R1 Başvuru döneminde ve Erasmus + Gençlik programı KA2 Stratejik ortaklıklar çağrısı kapsamında Türkiye Ulusal Ajans tarafından en yüksek bütçe ile (173.770.00 €) desteklenen proje oldu. 
 
ÇOMÜ Koordinatörlüğünde yürütülen proje, Makedonya’nın Skopje (Üsküp) kentinde bulunan Cyril and Methodius, Bulgaristan’ın Sofya kentinde bulunan Sofia Üniversitesi St. Kliment Ohridski ve Çanakkale Teknopark’ta AR-GE faaliyetlerini yürüten Piriteknoloji Eğitim Hiz. Teknoloji ve Tic. Ltd. Şti. isimli ARGE firmasının ortaklığında Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Muzaffer Özdemir koordinatörlüğünde yürütülüyor. Projenin açılışında konuşma yapan ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, dezavantajlı grup dediğimiz öğrenci gruplarının son dönemde devletimizin de desteğiyle daha doğru bir eğitim alabiliyor olduğuna dikkat çekerek, proje süreçleri hakkında bilgiler verdi. Özel eğitimin çok önemli olduğunu belirten Dekan Prof. Dr. Genç, “Bundan sonraki süreçte otizmli çocuklara katkı sağlayacak bir projenin içinde olmaktan gurur duyuyorum” dedi.
 
Açılışta bir konuşma gerçekleştirilen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise şunları aktardı: “Bir araştırma üniversitesi olma vizyonuyla hareket ettiğimiz bu günlerde bu projeler çok kıymetli. Eğitim Fakültesi de en çok proje üreten fakültelerimizden bir tanesi. Biz proje sayılarımızın daha da artmasını istiyoruz. Dezavantajlı grup ya da otizmli çocuklarımız için gerçekleştirilecek her proje onların ailesi başta olmak üzere tüm ülkeye hatta dünyaya fayda sağlayacaktır. Bu bağlamda başka ülkelerden gelen proje ortaklarımıza ve proje yürütücülerimize teşekkür ediyorum.”
 
Açılış toplantısı, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Nergis Ramo Akgün’ün proje ve proje ortaklarını anlattığı sunumun ardından proje ortaklarının sunumlarıyla devam etti.