Başkan Kaya Üzen’in ev sahipliği yaptığı görüşmelerde, Borsa Başkan Yardımcısı Gökhan Uysal, Yönetim Kurulu Sayman Üye Melih Gündoğdu, Yönetim Kurulu Üyeleri Ruhi Badem ve Genel Sekreter Sevcan Elver yer aldı. İlk olarak Gastrokale Yöresel ve Etnik Mutfaklar Derneği Başkanı Bahadır Yasa ile bir araya gelen Borsa Başkanı Kaya Üzen ve Yönetim Kurulu Üyeleri Derneğin kuruluş amacı, çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı. Derneğin ildeki etnik mutfak ve yemek kökenlerini araştırarak reçeteleri kayıt altına basılı ve dijital olarak alarak kültür mirasımızın kaybolmasını önlemek, yerel idareler ile ortak çalışmalar, eğitimler ve etkinlikler hazırlamak olduğunu belirten Başkan Yasa, AB ve BM fonlarına projeler hazırlayıp sunarak çalışmalarını sınır ötesine taşımak istediğini belirtti. Faaliyet ve çalışmalarına ilişkin olarak detaylı bir sunum gerçekleştiren Bahadır Yasa, Ticaret Borsası ile yapmak istedikleri ortak projelere ilişkin bilgi verdi.
Başkan Üzen görüşmeye ilişkin olarak, “Çanakkale Ticaret Borsası olarak İlimizin gastronomi turizminin gelişmesine yönelik çalışmalara her zaman destek sunmaktayız. Gastrokale Yöresel ve Etnik Mutfaklar Derneği çalışmaları ve projelerini bu kapsamda dinledik. Kendilerinin yürüteceği proje fikirleri oldukça başarılı. Ticaret Borsası olarak üyelerimizin markalarımızın gelişmesi yönünde yapılacak çalışmalarda elimizden gelen işbirliklerine hazırız” dedi.
“EZİNE PEYNİRİMİZİN BİR DÜNYA MARKASI HALİNE GETİREBİLMESİ İÇİN YAPILACAK ÇALIŞMALARDA HER ZAMAN YER ALDIK”
ÇTB Yönetimi, Gastrokale Yöresel ve Etnik Mutfaklar Derneği ile görüşmenin ardından Ezine Peynirini ve Mandıracılarını Koruma Geliştirme ve Tanıtma Derneği Başkanı Ali Atak ve Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Yanmaz ile bir araya geldi. Ezine Peynirini ve Mandıracılarını Koruma Geliştirme ve Tanıtma Derneği ile yapılan ziyarette, İstanbul 2.Peynir Fuarı, Ezine Peynirinin AB Coğrafi İşaret Çalışmaları ve Ezine Peynirinin Azerbaycan Pazarı İle İlgili Çalışmaları ile ilgili görüşme gerçekleştirildi. Başkan Kaya Üzen konuşmasında, “Bizim en büyük zenginliğimiz, kendi kültürümüzün, atalarımızdan miras kalan zenginliktir. Eğer biz bu ürünlerimize sahip çıkarsak bunlar da üyemize, ilimize ve ülkemize büyük bir kazanım sağlayacaktır. Bizler Ticaret Borsası olarak her zaman bunun bilinciyle çalışmalarımıza yön vermekteyiz. Coğrafi İşaretli Ezine Peynirimizin marka değerinin arttırılması ve sadece bir Türkiye markası değil bir dünya markası haline getirebilmesi için yapılacak çalışmalar ile ilgili istişarelerde bulunduk. Ürünlerimizin tanıtım ve pazarlanması konuları Çanakkale Ticaret Borsası olarak bizler için her zaman ilk sırada yer almaktadır. İlimiz tarımda bir marka şehir. Ticaret Borsası olarak İlimiz ve markalarımıza katkı sağlayacak her fuarın, organizasyonun içinde yer aldık, destek verdik, bundan sonra da bu desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
ÇANAKKALE DOMATESİ MARKALAŞMA YOLUNDA!
ÇTB Yönetim Kurulu, Prof.Dr. Kenan Kaynaş ile Çanakkale Domatesinin markalaşma çalışmalarına ilişkin istişarelerde bulundu. Ticaret Borsası bünyesinde yürütülmekte olan, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünden Prof. Dr. Kenan Kaynaş'ın genel koordinatörlüğünü yaptığı Çanakkale Domatesi coğrafi işaret çalışmalarında gerçekleştirdikleri aşamalar ile bilgiler vererek, ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi. Markalaşma yolunda yapılan çalışmalara ilişkin bilgilendirme alan Başkan Kaya Üzen ve Yönetimi, “İlimizin kendine has aroması ve rengiyle markalaşma niteliğinde olan ürünü Çanakkale Domatesimiz için İlimiz adına çalışmalarımıza son hızla devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.