İnteraktif ilerleyen seminerde proje yerel koordinatörü Selçuk Aslan, yenilenebilir enerji türleri, Türkiye ve dünyada yapılan uygulamalar ve iş imkanlarının yanı sıra özellikle Avrupa’da başlayan dünyadaki yenilenebilir enerjiye geçiş sürecini ve bunun neden gerekli olduğuna dair bilgi paylaşımında bulundu.
Sunumda öğrencilere eğitimin içeriğine dair bilginin yanı sıra eğitime nasıl başvuracakları konusunda da bilgi verildi. Sunumda ayrıca Adatepe Köyü Adatepebaşı Mahallesi'nde restore edilen bir ilkokuda kurulacak pilot enerji tesisinde yapılacak 30 kişilik eğitimin tanıtımı da yapıldı.
Seminerler, gençlerin yenilenebilir enerji hakkındaki görüşlerini almayı ve eğitim müfredatı için öğrencilerin beklentilerini belirlemeyi amaçlayan için yapılan anket ile son buldu. Bu anketler aynı zamanda proje sonrasına yayımlanacak olan raporda kullanılacak.
İşini Güneşe Dön projesi, Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Hibe Programı kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Başkanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi tarafından fonlanıyor. Projenin ortak ve destekçileri ise Yeditepe Üniversitesi, Adatepe Köyü Muhtarlığı, Orman Evi Kırsalda Sürdürülebilir Gelecek Derneği, Troya Genç Çevre Derneği ve Euro Solar Türkiye.