Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüz yüze bir toplantı ile bir araya geldiği Bilim Kurulu Üyelerine özverili çalışmalarından dolayı şükranlarını sunarak plaket takdiminde bulundu. Eski Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden plaketini aldı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Kurulun en önemli toplantılarından biri olacak" dediği Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile yapıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleriyle birlikte açıklama yaptı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Sadece toplu taşıma araçlarında ve sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına bir müddet daha devam edilecektir" dedi.
Karar açıklamasında; “Tüm bu süreç boyunca Sağlık Bakanlığı ekibi ve Bilim Kurulu üyelerimizin çabalarına, emeklerine bizzat şahit olduğumuz son iki yıldır mesaisinin neredeyse tamamını hiçbir maddi karşılık beklemeksizin salgınla mücadeleye ayıran değerli bilim insanlarımıza milletim adına şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan Bilim Kurulu Üyelerine plaket takdiminde bulundu.
TEŞEKKÜRLER PROF.DR. ALPER ŞENER
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüz yüze bir toplantı ile bir araya geldiği Bilim Kurulu Üyelerinden Prof. Dr. Alper Şener'e de plaket takdiminde bulundu.
Prof. Dr. Şener koronavirüs ile mücadele boyunca eksiksiz çalışmalarda bulunarak gerek vatandaşın bilgilendirme noktasında gerekse koronavirüsü yenme noktasında özverili bir çalışmaya imza attı.
“VE FİNAL ÇOK ŞEY KAZANDIK”
Şener sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, "Ve final… Covid-19 pandemisinde dile kolay 113 toplantı ( çoğu çevrimiçi) sonrasında bugün artık Bilim Kurulu olarak yüz yüze toplandık. Ardından da Sağlık Bakanımız başkanlığında Cumhurbaşkanımız tarafından kurul üyelerine külliyede toplantı sonrası plaket takdimi yapıldı. Bu başarı aslında tüm sağlık çalışanlarının ve milletimizin…büyük fedakarlıklarla elde edildi. Kazanımlarımız neler? Milli bir aşımız var. Artık hangi tipte salgın olursa olsun; sağlık ordumuz deneyimli ve hazır. Yeni bir hastalığa hızla ilaç üretecek bir ilaç endüstrimiz var. Artık tedirginliğimiz geçti ama tedbirli ve hazırlıklıyız" notunu düştü.
“MİLLETİM ADINA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilim Kurulu üyelerinin özverili çalışmasını takdir ettiğini ifade eden açıklanmasında; “Dünyamızın son 2 yılı bu salgının gölgesi altında geçti. Bu süreç kısa sürede üretimden tüketime, spordan eğitime, istihdama kadar her alanı etkileyen bir krize dönüştü. Ülkelerin her biri kendi kapasite ve kabiliyetleri ölçüsünde salgınla mücadeleye girişti. Hastaneden sağlık personeline, maskeden ilaca, solunum cihazından aşıya kadar her başlık altında ciddi sıkıntılar yaşandı.Koskoca devletlerin havalimanlarında, sınır kapılarında Maske takma kavgasına giriştiklerine hep birlikte şahit olduk. En önemlisi de bu arada devletlerin yönetim becerileri sınandı. Türkiye tüm bu sınamalardan alnının akıyla çıkabilen az sayıdaki ülkelerden biri olmuştur. Maruz kaldığı büyük yükün altında ezilmeyen sağlık altyapımız ve fedakarlıklarına hep birlikte şahit olduğumuz sağlık çalışanlarımızla, sağlık bakanımızın koordinasyonunda dünyada örnek bir var oluş mücadelesini ortaya koyan bu heyeti kutluyorum. Dünyada örnek bir varoluş mücadelesini ortaya koyan bu heyeti ayrıca kutluyorum. Bizim için de çok çok önemli olan bazı hocaları da ebediyete uğurladık. Merhum Cemil Taşçıoğlu, Murat Dilmener, Feriha Öz gibi salgında hayatını kaybeden hocalarımızın isimlerini verdiğimiz hastaneleri bu mücadelenin sembolleri olarak görüyoruz. Yönetim olarak bize en büyük desteği Sağlık Bakanlığımızın salgın tehdidinin dünyada duyulmaya başlamasıyla oluşturduğumuz Bilim Kurulumuz ve alt çalışma grupları vermiştir. DSÖ de bu süreci yakından takip ederek takdirlerini kendi platformlarında ifade etmişlerdir. Kovid-19 salgın yönetimi ve çalışma rehberleri mücadeledeki en önemli yol haritamız olarak öne çıkmıştır. Tüm bu süreç boyunca Sağlık Bakanlığı ekibi ve Bilim Kurulu üyelerimizin çabalarına, emeklerine bizzat şahit olduğumuz son iki yıldır mesaisinin neredeyse tamamını hiçbir maddi karşılık beklemeksizin salgınla mücadeleye ayıran değerli bilim insanlarımıza milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Sağlık Bakanımız ve ekibi başta olmak üzere 1 milyon 300 bin kişilik sağlık ordumuzun günün 24 saati ve haftanın 7 günü verdiği mücadeleyi asla unutmayacağız. Yürütülen mücadeleye destek veren bakanlıklarımız, Diyanet İşleri Başkanlığımız ve diğer kurumlarımızın mensuplarını tebrik ediyorum. Sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimizi en azından bir kısmını onlara yönelik şiddetin önüne geçilmesinden, özlük haklarındaki iyileştirmelere kadar bir dizi düzenlemeyle ifade etmenin gayreti içindeyiz” ifadelerine yer verdi.
Arzu Baladur