Gündem

'Anafartalar Kaderimizi Değiştirdi'

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Necmi Akyalçın; ‘’Hem ülkemizin hem de çevremizdeki ülkelerin kaderi de değişmiş oluyordu Anafartalar Utkusuyla. Kısacası Türk Ulusunun ve Türkiye Cumhuriyetinin yıldızı parlıyordu’’ dedi.

Çanakkale Savaşlarının en önemli dönüm noktalarından birisi olan Anafartalar Zaferi’nin 107. Yıl dönümünde zaferin tarihi anlamını yorumlayan Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Necmi Akyalçın; ‘’Hem ülkemizin hem de çevremizdeki ülkelerin kaderi de değişmiş oluyordu Anafartalar Utkusuyla. Kısacası Türk Ulusunun ve Türkiye Cumhuriyetinin yıldızı parlıyordu’’ dedi.

Anafartalar Zaferi’nin 107. Yıl dönümü olan bugünde Zaferin anlamını yorumlayan, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)Genel Başkan Yardımcısı Necmi Akyalçın; ‘’Bundan 107 yıl önce 6-10 Ağustos tarihlerinde Anafartalar’da büyük Atatürk’ün önderliğinde Çanakkale Destenı yazıldı. Osmanlı Devleti uzun bir aradan sonra ilk defa bir utkuya imza attı. Dört yıl sonra başlatacağımız Bağımsızlık Savaşı’nın lideri de bu utkuyla ortaya çıkmış oldu. Hem ülkemizin hem de çevremizdeki ülkelerin kaderi de değişmiş oluyordu Anafartalar Utkusuyla. Kısacası Türk Ulusunun ve Türkiye Cumhuriyetinin yıldızı parlıyordu. Dokuz eylül bin dokuz yüz yirmi ikiye uzanan bu süreç Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devletiyle taçlanmıştır. 10 Ağustos Anafartalar utkusu bu bağlamda son derece önemli ve değerlidir. Tüm ulusumuza kutlu olsun…’’ dedi.
 
Bünyamin Nami Tonka