Gündem

Emeklilerin örgütlenme mücadelesi sürüyor

DİSK Emekli-Sen Çanakkale Şubesi, İskele Meydanı’nda açtığı stant ile emeklilere ulaşarak sendika üyeliğine davet ediyor.

‘Emekli Arkadaş’ ile başlayan sendikanın bildirisinde, “‘Emek ve demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz’ diyerek yolumuza devam ediyoruz. Birlikte yürümek için seni sendikana üye olmaya davet ediyoruz. Sen olmazsan bir eksiğiz” ifadeleri yer alıyor.
DİSK Emekli-Sen Çanakkale Şubesi, İskele Meydanı’nda açtığı stant ile emeklilere ulaşarak sendika üyeliğine davet ediyor.
DİSK Emekli Sen İl Şubesi adına bildiriyi paylaşan İrfan Kütüklü, “Biz emekliler 14 milyon nüfusla Türkiye’deki en önemli toplumsal gruplardan birini oluşturuyoruz. Yaşadığımız geçim sıkıntısı her geçen günde derinleşiyor, hepimiz hızla yoksullaşıyor ve çoğumuz aldığımız maaşla açlık sınırının altında yaşıyoruz.  Sosyal güvenlik hakkı, Anayasa ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış (emekli) temel ve yurttaşlık hakkıdır. Ülkemizde emeklilerin ekonomik ve sosyal temel hakları ihlal edilirken kendilerini temsil etme, talep ve sorunlarını dile getirme yani sendikalaşma hakkı da ihlal edilmektedir. Biz, Emekli-Senliler, 1995 yılından bu yana DİSK çatısı altında haklarımız için emek ve demokrasi mücadelesi vermekteyiz. Emekli arkadaş, taleplerimiz açıktır, nettir. Emeklilikte insan onuruna yaraşır ücret, emekli ücretlerinin enflasyona değil milli gelire endeksli olması, ücretler arasındaki farklılıkların giderilmesi, sağlık hizmetlerinde katkı payının kaldırılması ve sağlığın kamusallaştırılması zorunludur. Kendimizle ilgili tüm politikalarda karar alma mekanizmalarında yer almak ve tüm bunların gerçek anlamda yaşama geçirilebilmesi için sendikalaşmak hakkımızdır. Biz haklarımız için mücadele etmeye, emeklilikte insanca bir yaşamı daha yüksek sesle savunmaya kararlıyız. Sadaka değil toplu sözleşme istiyoruz. Sendikamız meşrudur, vardır ve var olacaktır. Biz emekliler, sömürü ve zulme direnme sorumluluğu bin yıllardır toprağı ekenlerden, ekmeği üretenlerden, yarın elleriyle kuranlardan devraldık. Yağma yok, DİSK Emekli-Sen var. Emekli arkadaş biz, ‘Emek ve demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz’ diyerek yolumuza devam ediyoruz. Birlikte yürümek için seni sendikana üye olmaya davet ediyoruz. Sen olmazsan bir eksiğiz” ifadelerini kullandı.
Nazif Cemhan Şen