Gündem

Mardin’in ateşi Ezine’ye düştü

Mardin’in Derik ilçesinde meydana gelen 20 kişinin hayatını kaybettiği feci trafik kazasında bir ateş de Ezine’ye düştü.Henüz bir hafta önce Mardin’e atanan 33 yaşındaki Çanakkaleli polis memuru Yahya Ergin kazada şehit düştü.

Şehidin cenazesi Arasanlı Köyü Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.
Mardin'in Derik ilçesinde Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan akaryakıt istasyonu yakınındaki ilk kazada gübre yüklü TIR, freni boşalınca 2 araca çarptıktan sonra devrildi. İhbar üzerine kaza yerine sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Çevredekiler de kaza yerinde toplanarak ekiplerin çalışmasını takip etti. Kazayla ilgili görevliler çalışmalarını sürdürürken, gübre yüklü başka TIR, hızla kalabalığın arasına daldı. Kaza yerinde bulunanlar, panik ve korku içinde kaçışmaya çalışırken TIR, apartmana çarparak durdu.
Can pazarının yaşandığı kaza yerine çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekipleri ekibi sevk edildi. Kazada 20 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi de yaralandı.
1 hafta önce Tekirdağ Şarköy'den Mardin'in Derik ilçesine tayin olan Çanakkale Ezine doğumlu 1 çocuk babası 33 yaşındaki TEM Şube Müdürlüğü polis memuru Yahya Ergin kazaya müdahale ederken şehit düştü.
Şehit polis memuru Yahya Ergin'nin cenazesi ilk olarak Çanakkale Havaalanına protokol tarafından karşılanarak baba ocağı Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Arasanlı köyüne götürüldü.
Arasanlı köyü muhtarı Ersin Ergin’in kardeşi olan şehidin eşi uzun süre tabutuna sarılarak ağladı. Köydeki cenaze törenine İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Rebiye Ünüvar, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı. Şehit Ergin'in cenazesi öğle namazına müteakiben Arasanlı Köyü Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Nazif Cemhan Şen