Gündem

Bigalı berber ve kuaförler tek ses!

Ticaret Bakanlığı’nın 1 Ekim'den itibaren tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması kararının ardından gözler Valiliklerin alacağı karara çevrildi.

Bigalı berber ve kuaförler ise izin günleri konusunda tek ses oldu ve kapalı günün, sağlık, sosyalleşme ve aile içi iletişimin güçlenmesi açısından Pazar günü olmasını talep etti.

Ticaret Bakanlığı 1 Ekim'den itibaren tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde karar aldı.  İşletmelerin hangi gün kapalı olacaklarına  valilikler karar verecek.
 Biga’daki berber ve kuaförler, Ticaret Bakanlığı'nın berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olmasını zorunlu hale getirme kararı sonrası tatili gününün ‘Pazar’ günü olması çağrısında bulundu.

“KESİNLİKLE PAZAR GÜNÜ TATİL OLMALI”
Biga Elit Kuaför Sahibi Fatih Altınkaya,  “Ben mesleğe başladığım günden bu yana her Pazar dükkanımı kapattım, hiç açmadım. Çünkü benim bir ailem var, arkadaşlarım var onlarla birlikte zaman geçirmek istiyorum. Bizim ortak tatilimiz Pazar günü. Pazar günlerinin tatil olmasını istiyorum. Şimdi şöyle belirtmek istiyorum diyelim ki hafta içi kapattığımızda bu sefer de ailemizin, arkadaşlarımızın tatil günü hafta içi olmadığından biz yine birlikte vakit geçiremeyeceğiz, birlikte kahvaltı yapamayacağız, denize gidemeyeceğiz eğer böyle bir düzenleme gelecekse kesinlikle Pazar günü olmalı. Evli olan kuaför sahipleri veya çalışanları hafta içi zaten aileleriyle birlikte vakit geçiremiyorlar, çocuklar da hafta içi okula gidiyorlar bu yüzden Pazar gününün tatil olması onlar içinde çok iyi olacak. Düğün sezonu olması nedeniyle kadın kuaförleri daha yoğun çalışıyorlar, düzenleme getirilecekse eğer farklı günlerde tatil olabilir, kadın kuaförleri ve erkek berberleri farklı günlerde tatil olmalı. Sadece kendimizi düşünmemeliyiz. Bizimle birlikte çalışan iş arkadaşlarımızın da bir sosyal çevresi ailesi ve arkadaşları var onları da düşünüyorum. Hafta içi bir gün tatil olduğunda onlar da sosyalleşemeyecek çünkü onların da çevresi çalışıyor olacak. Bu düzenleme biz rahatlayalım, nefes alalım, sosyalleşelim diye getiriliyorsa buna dikkat edilmesini isterim. Sadece kendimizi düşünmeyelim” dedi.

“BİZİM BİR AİLEMİZ VAR PAZAR GÜNÜ TATİL OLMALI”
Biga Moda Erkek Kuaförü sahibi Hasan Güzel, “Bizim bir ailemiz var Pazar günü tatil olmalı. Hafta içi çevremdeki herkes çalışıyor zaten görüşemiyoruz. Diyelim ki bana tatil olacak onlar çalıştıktan sonra bana bize ne faydası olacak ki kesinle Pazar gününün tatil olması ben ve diğer kuaför arkadaşlarımın yararına olacak” dedi.

“ENERJİMİZİ ARTIRACAK İŞİMİZDE DAHA İYİ OLACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”
Fatma Şahin;  “Bu düzenleme hepimize rahat bir nefes aldıracak bizim mesleğimiz çok yoğun tempoyla çalışılan bir meslek ihtiyacımız olan tek şey enerji hafta içi bir gün tatil olması bize çok iyi gelecek enerjimizi artıracak işimizde daha iyi olacağımızı düşünüyorum. İşimizde iyi olduğumuz zaman ailemizle de iletişimimiz daha rahat oluyor. Enerjimizin yüksek olması her şeye yansır enerji bizim için çok önemli.”

“BİGA’DA NÖBETÇİ KUAFÖRLER OLABİLİR”
16 yaşından bu yana kuaförlük yaptığını kaydeden Neslihan Durmaz, “Bir yıldır Biga’dayım, İstanbul’da yaşıyordum, sakinliği tercih ettiğim için Biga’ya geldim. Büyük şehirler de bu sistemlerin zaten var. Örneğin Salı günleri İstanbul’da, İzmir’de, Ankara’da kuaför salonları zaten kapalıdır. ‘Eczaneler gibi olabilir. Biga’da nöbetçi kuaförler olabilir. Eczaneler gibi olabilir nöbetçi sistemi ile çalışılabilir böylelikle daha rahat nefes alabiliriz. Pazar günü olması hepimiz için daha sağlıklı olacak” dedi.

“BEN HAFTA SONUNU TERCİH EDİYORUM”
Tuana Kuaför Sahibi Selma Alkan, “Hafta sonu Pazar günü olacaksa bu düzenleme yararlı olacaktır. Bütün herkesin eşimizin dostumuzun evde olduğu bir gün olsun istiyorum. Hafta içi olduğu zaman aile ilişkilerimiz daha da zedeleneceğini düşünüyorum. Çünkü eşim işte çocuklar okulda olduğunda benim evde olmam hiçbir şey ifade etmiyor. Ben hafta sonunu tercih ediyorum. Birimiz kapatmak istiyor birimiz de açmak istiyor. Bence hepimiz aynı gün kapatıp, aynı gün açmalıyız. Standart bir düzen olmalı. Birisi çalışıp birisi kaldığında dükkânımız da ki huzur bozulmaya başlıyor, düzensizleşiyor. Hayatımız için bizim için en uygun gün Pazar günüdür” dedi.

HIRS SAĞLIĞIN ÖNÜNE GEÇTİ
Tuana Kuaför Çalışanlarından Zuhal Tuzgu, “Şuanda kuaförlük yapan arkadaşlarımızın hepsi çok genç hemen heveslerine ve paranın hırsına kapılıyorlar sağlığı hep arka plana bırakıyorlar. Ama bizim mesleğimiz gerçekten çok yorucu ciddi anlamda da vücut yıpratıcı, bunlar 40 yaşından sonra ciddi sorunlar olarak maalesef önlerine çıkacak ve kazanılan o paralar onların sağlıklarını geri getirmeyecek. Yani hırs sağlığın önüne geçtiği için böyle bir düzenleme kesinlikle olmalı” şeklinde konuştu.

Dilek Akşen