Gündem

Köpekler mahalleyi esir aldı

Çanakkale merkezde bir araya toplanarak adeta çete gibi hareket eden köpeklerin sorunu artarak devam ediyor.

Barbaros Mahallesi Truva Caddesi Havaalanı kavşağı civarında toplu halde gezen ve yoldan geçen herkese saldıran köpek sürüsü mahalleyi adeta esir aldı. Vatandaşlar şimdiye kadar hem Çanakkale Belediyesi’ne hem de Çanakkale Valiliği’ne başvurmasına rağmen bu sorunun çözülmediğini söyledi. Vatandaşlar köpekler nedeniyle dışarı çıkmaya korktuklarını belirtti.
 
Son yıllarda sokaklarda dolaşan köpeklere yönelik bir çalışma yapılmadığı için sorun hergeçen gün büyüyor. Çanakkale merkezin hemen her bölgesinde bu sorun devam ediyor. Esenler mahallesinde, Yeni Kordonda, Sarıçay kenarında, Havaalanı kavşağı civarında, Dardanos ve Güzelyalı bölgelerinde sık sık şikayetler geliyor. Bu bölgede şimdiye kadar birçok köpek saldırısı da yaşandı. Bu olaylara rağmen herhangi bir önlem alınmaması dikkat çekiyor.
Sayıları her geçen gün artan köpekler, bir araya gelerek toplu halde dolaşıyor. Bu kalabalık da onlara cesaret veriyor. Özellikle yaşlı ve küçük çocukları gördükleri an havlamaya başlıyor. Bir köpek havlayınca diğerleri de destek verip sürü halinde vatandaşlara saldırıyor. Bir kişiye birçok köpek birden saldırınca vatandaşların kendini koruma şansı da kalmıyor. Bu şekilde birçok vaka yaşandı.

VATANDAŞLAR DIŞARI ÇIKAMIYOR
Bu olayları duyan vatandaşlar korkudan dışarı çıkamıyor. Bu durumuna ne çok yaşandığı yerlerden biri de Barbaros Mahallesi, Truva Caddesi Havaalanı kavşağı civarı. Daha önce burada köpekler bir küçük kıza saldırmış ve esnaflar zor kurtarmıştı. Aynı köpek sürüsü şimdi daha çoğalarak bölgede dolaşıyor. Sabahın erken saatlerinde bölgede gezen köpekler her gelen geçene havlıyor. Mahalleli köpeklerin sesleri ile uyanıyor. Bu saatlerde işlerine gidecek vatandaşlar da bölgeden köpek korkusundan geçemiyor.

ŞİKAYET ÇÖZÜM GETİRMEDİ
Köpeklerin her geçen gün çoğaldığını belirten vatandaşlar, sorunun her geçen gün arttığını belirterek çözüm istedi. Bu konuda birçok şikayette bulunduklarını belirten vatandaşlar, hem Çanakkale Valiliği’ne hem de Çanakkale Belediyesi’ne defalarca başvurmasına rağmen bir çözüm bulunmadığını söyledi. Köpeklerin vatandaşlara saldırması sırasında bazı vatandaşlar sopalarla müdahale ederken, bazı vatandaşlar ise köpekleri savunması nedeniyle zaman zaman tartışmalar da çıkıyor.

Mehmet Güler