Gündem

İkinci elden öğrenciye destek

Çanakkale Çağdaş Eğitim Kooperatifi tarafından düzenlenen Çaput Festivali’nin 3’üncüsü geçtiğimiz günlerde Dardanos’ta düzenlendi.

Kullanılmış ve iyi durumda olan eşyalar ile ev yapımı yiyeceklerin satıldığı 3’üncüsü düzenlenen Çaput Festivali  hakkında konuşan Çağdaş Eğitim Kooperatifi Başkanı Bilge Şimşek: “3. Çaput Festivalimizle bu kez tatil beldemiz Dardanos’taki SunSan Hotel’in bahçesindeyiz. Bize bu imkânı sunan yetkililere sizin aracılığınız ile teşekkür ederim. Sürekli hale getirdiğimiz festivalimizde hızla tükettiğimiz dünyamızda geri dönüşüm kültürünü oluşturmak, tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmek, ikinci el eşyaları atıl durumdan eğitim kaynağına dönüştürmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Çanakkale Çağdaş Eğitim Kooperatifi tarafından düzenlenen Çaput Festivali’nin 3’üncüsü geçtiğimiz günlerde Dardanos’ta düzenlendi. Etkinliği düzenleyen kooperatif; ikinci el eşyaları nakde dönüştürerek, ihtiyacı olan öğrencilere finans sağlamak istediklerini iletti.
Kullanılmış ve iyi durumda olan eşyalar ile ev yapımı yiyeceklerin satıldığı 3’üncüsü düzenlenen Çaput Festivali’nin ilki Dr. Türkan Saylan Belediye Sosyal Tesisleri’nde; ikincisi Güzelyalı Belediye Halk Plajı’nda yapılmıştı. 3’üncü Çaput Festivali ise, 28 Ağustos’ta Dardanos’taki SunSan Motel’in bahçesinde gerçekleşti. Etkinliği düzenleyen kooperatif; ikinci el eşyaları nakde dönüştürerek, ihtiyacı olan öğrencilere finans sağlamak istediklerini iletti.
Çanakkale halkının ilgi gösterdiği festivalde değerlendirmede bulunan Çanakkale Çağdaş Eğitim Kooperatifi Başkanı Bilge Şimşek: “3. Çaput Festivalimizle bu kez tatil beldemiz Dardanos’taki SunSan Hotel’in bahçesindeyiz. Bize bu imkânı sunan yetkililere sizin aracılığınız ile teşekkür ederim. Sürekli hale getirdiğimiz festivalimizde hızla tükettiğimiz dünyamızda geri dönüşüm kültürünü oluşturmak, tüketim alışkanlıklarımızı değiştirmek, ikinci el eşyaları atıl durumdan eğitim kaynağına dönüştürmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
Gülçin Akın