Gündem

At arabasına mı dönelim!

Yenice'nin ilçe merkezinden köylerine giden ve köyler arasındaki bağlantıları sağlayan neredeyse tüm köy yollarının durumu vatandaşın tepkisine neden oldu.

Mecburen kullanmak zorunda oldukları güzergâhlar yüzünden araçlarının sık sık bakım ve onarım için sanayiye götürüldüğünü ifade eden vatandaşlar, “At arabasına mı dönelim” diye sordu. Bazı vatandaşlar ise “Yollar öyle bozuk ki, köylere hizmet götürülmüyor!” diyerek İl Genel Meclisi Köylere Hizmet  Götürme Birliğine serzenişte bulundu.

Yenice'nin ilçe merkezinden köylerine giden ve köyler arasındaki bağlantıları sağlayan neredeyse tüm köy yolları onarıma muhtaç hale geldi.
Yenice'nin Sesi'nin sosyal medya paylaşımında ; "Yenice Suuçtu ve Ahmetler grup yolu son durumu bu şekilde. Yenice'nin köylerin yolları genelde bakım istiyor bölgemiz bunları hak etmiyor" ifadelerine yer verildi.  Köy yolları hem araçlara maddi anlamda ciddi zararlar veriyor hem de kazaya davetiye çıkarıyor.
Yolların durumuna sosyal medyadan tepki gösteren vatandaşlar,   düzenli olarak kullanmak zorunda oldukları tek güzergâh olan bu yollar yüzünden araçlarının sık sık bakım ve onarıma ihtiyaç duyduğunu, sanayiden çıkamadıklarını ifade ediyor.

İşte sosyal medyada yapılan yorumlardan bazıları:
“Bayramiç Kurşunlu yolu perişan.”“ İbrahimler Kabaca arası yol beton yapıldı ama farsak bağlantı ara yolu içler acısı, at arabası geçecek yoldan kırkayakla geçiyoruz, yani şu an ki halini bile greyder ile düzleyip genişletseler olur. Hacılaryolu güzel yapıldı vesile olanlardan Allah razı olsun.”  “İlgililer görsünler şöyle bir gezsinler hayat şehirlerden ibaret değil.” “Seçim yaklaşıyor tepkilerini sandıkta göstersinler.” “Nerde bu yenice yönetimi neden ilgilenmiyorlar yoksa Yenice’deki araç sahipleri MTV ödemiyor mu? Bir diğer düşüncem yönetim sanayi esnafından rüşvet mi alıyor.” “Yollar öyle bozuk ki, köylere hizmet götürülmüyor!”

“YOLLAR YAMA TUTMUYOR”
Öte yandan, yol yapım çalışmalarına devam eden İl Genel Meclisi Köylere Hizmet Götürme Birliği; Yenice ilçesi Nevruz köyünün  köy içi yol ve meydan düzenlemesi çalışmalarında parke taş yapım işi tamamlandı.
Biga İlçesi Havdan-Eybekli Köyleri Arası yama malzemesi ile bakım ve onarımları yapıldı.

Arzu Baladur