Gündem

Teftiş Kurulu ÇOSB’de

Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi’nde (ÇOSB) yaşanan bazı gelişmeler üzerine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Teftiş Kurulu Başkanlığı ekiplerinin burada inceleme ve araştırma başlattığı öğrenildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olan ÇOSB’ye 1915 Çanakkale Köprüsü’nün yapılması ile ilgi arttı. İlginin her geçen gün arttığı organize sanayi bölgesi de hızla gelişiyor. Bu hızlı gelişme ve ilgi üzerine bazı tartışmalı gelişmelerin yaşandığı belirtiliyor. OSB’nin bazı üyelerinin yaşanan gelişmeler üzerine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na dilekçe yazarak şikayetçi olduğu belirtiliyor.
Yapılan şikayet üzerine bakanlığa bağlı Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın şikayetleri araştırmak üzere ekip görevlendirdiği öğrenildi. Ekiplerin söz konusu şikayetler üzerine ÇOSB Başkanlığı’ndan bilgi istediği öğrenildi. Son yıllarda sık sık gündeme gelen ÇOSB’nin son gündem maddesinin ise bakanlık tarafından görevlendirilen ekibin bazı araştırmalar yapması.

ÇOSB’DE YER KALMADI
Yıllarca boş kalan ÇOSB, Çanakkale Boğazı üzerine köprü yapılması ile ilgi arttı. Köprü inşaatı ile beraber birçok firmanın burada arsa alarak yer açtı. Bazı bölgelerinde de yeni inşaatların başlanacağı belirtiliyor. Şuanda yer kalmayan ÇOSB’nin yerleri alanı genişletme çalışması yaptığı da belirtiliyor.

Mehmet Güler