Gündem

Yeni Kordon'un huzurunu kavgalar bozuyor

Kentlilerin ve öğrencilerin yaz akşamları vazgeçilmez yerlerinden biri olan Yeni Kordon’da geceleri kavga sesleri eksik olmuyor.

Kentlilerin ve öğrencilerin yaz akşamları vazgeçilmez yerlerinden biri olan Yeni Kordon’da geceleri kavga sesleri eksik olmuyor. Neredeyse eksiksiz her gece olay çıkan Yeni Kordon’daki kavgalar, hem burada vakit geçiren vatandaşların hem de buradaki evlerde kalan vatandaşların huzurunu bozluyor. Kavgalar, daha çok geçe saatlere kadar içilen içkinin etkisi ile ortaya çıktığı belirtiliyor.

Yeni Kordon özellikle yaz akşamları Çanakkale’nin en kalabalık yerlerinden biri. Hem evlerin sıcak olması hem de ekonomik kriz nedeniyle vatandaşlar akşamları daha çok burada vakit geçiriyor.

Kentlilerin aileleriyle geldiği Yeni Kordon, Çanakkale’nin turistlik yerlerinden biri olması özelliğini de taşıyor. Bunun yanı sıra öğrenciler için de uğrak noktalardan bir tanesi.  Boğaz manzarası ve denize sıfır olmasıyla eşsiz bir manzaraya sahip olmasıyla bilinen Yeni Kordon vatandaşlar için neredeyse vazgeçilmez. Birçok işletmenin olduğu Yeni Kordon şehir ekonomisine de büyük katkı sağlıyor.

Akşam olunca vatandaşlar sıcak havadan bunaldıkça buraya akın ediyor. Kimsi kordonda geziyor, kimileri ise kumların üzerine sandalyelerini atıp burada vakit geçiriyor. Çoğu kişi burada alkol aldığı için gece geç saatlerde kordondaki güzel ve huzurlu ortamı kavgalar bozuyor.
Yeni Kordon’dan kavga sesleri hiç eksik olmuyor. Geçtiğimiz günlerde bir vatandaş bıçaklanırken, sayısız kavga gerçekleşti. Alkollü olduğu tahmin edilen şahıslar kavgaların başını çekiyor. Buradaki işletmelerde de zaman zaman kavga çıkıyor. Bu kavgalara çalışanlar da bazen dahil oluyor.
Kavga, adam yaralama, yol kesme olayları Yeni Kordon’da normalleşmeye başlıyor.  Kentliler ve yavaş yavaş gelmeye başlayan üniversite öğrencileri belirli saatlerden sonra Yeni Kordon’a gitmeye çekindiklerini söylerken, bu bölgede ikamet eden vatandaşlar geceleri kavga seslerinden rahatsız olduklarını dile getiriyor. Güvenlik önlemlerinin yeterince alınmadığını ifade eden bazı vatandaşlar yetkililerden bu soruna kesin çözüm bekliyor.

Burada ikamet eden vatandaşlar, gece içip kavga edenlerden bıktıklarını söylüyor. Burada görevlendirilen bekçi ve polislerin de yeterince denetim yapmadığı belli bir saaten sonra bir yerde oturup vakit geçirdikleri belirtiliyor. Rahatsızlık veren bir diğer konu da gece geç saatlerde kordonda müzik çalıp vatandaşların uyutulmaması. Yasak olmasına rağmen polis ve bekçilerin yüksek sesle müzik çalıp içki içenlere müdahale etmediği belirtiliyor.
 
Murat Yüksel