Gündem

Semizoğlu’na karşı 5’li masa

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ÇTSO) seçimlerine bir ay gibi bir süre kalırken, kulisler çok hareketlendi.

Daha önce adaylığını açıklayan ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu’nun karşısında birçok kişinin adaylığı konuşulurken ortaya 5’li masa olarak tabir edilen 5 iş insanın bir araya gelerek fotoğraf vermesi dikkat çekti.
 
Çanakkale’de iş insanları odalar ve borsaların seçimlerine kilitlendi. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) ve Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nın (Biga TSO) yönetimi ve başkanlığı için yoğun kulisler başladı. Şuana kadar en hareketli kulisler ise ÇTSO’da yaşanıyor. Çanakkale’de iş insanlarını temsil eden ÇTSO, ÇTB ve Biga TSO’nun seçim tarihleri belli oldu. ÇTSO 16 Ekim’de, ÇTB 6 Kasım’da ve Biga TSO ise 12 Kasım’da sandık kuracak. Seçim tarihlerinin belli olması ile beraber iş insanları kulisleri hareketlendi. Aday olmak isteyenler ve yönetime girmek için iş insanları çalışmalara hız verdi.
En hareketli kulisler de Çanakkale’nin en büyük odası olan ÇTSO’da yaşanıyor. Bilindiği gibi ÇTSO’da ilk aday mevcut başkan Selçuk Semizoğlu çıkmıştı.  Semizoğlu’nun karşısına kim çıkacağı merak konusuydu. Kulisler çok hareketlendi. Birçok kişinin ismi konuşuldu. En çok ismi konuşulan ise ÇTB Başkanı Kaya Üzen oldu. Üzen’in yönünü ÇTSO’ye çevirmesindeki en büyük etken, ÇTB Meclis Başkanı Abdullah Deniz’in bu seçimde ÇTB başkanlığına geçmek istemesi. Deniz, bu alanda çalışmalara başlarken, Üzen ÇTSO için çalışmalarını hızlandırdı.

5’Lİ MASA KURULDU
Geçen süre içinde Semizoğlu’na karşı birçok kişinin ismi geçti. Daha önce Semizoğlu’na rakip olan ve adaylıkta isimleri geçenler, Kaya Üzen ismi üzerinde birleşti. Mustafa Kansu, Erdal Akarsu, Ömer Faruk Ataç, kaya Üzen ve fotoğrafta yer almayan Hayretin Çetinkaya bir araya geldikleri ve çektirdikleri fotoğraf sosyal medya üzerinde şu sözlerle paylaşıldı, “Barışın Kenti Çanakkale’de sevi ve saygının devamı için iş dünyası olarak saflarımızı sıklaştırdık.” Bu fotoğrafın sosyal medyada paylaşılması ile beraber sosyal medya hareketlendi. Yaklaşık bir ay sonra ÇTSO seçimleri en çekişmeli dönemini geçireceğe benziyor. 
 
Öte yandan ÇTB’de Meclis Başkanı Abdullah Deniz’in ismi geçiyor. 6 Kasım’da yapılacak seçimlerde Deniz’in karşısında şimdiye kadar bir adayın ismi konuşulmaması dikkat çekiyor. Deniz’in ÇTB’ye başkan olmasına kesin gözü ile bakılıyor.
ÇTB’’nin seçimlerinden sonra ise Biga TSO seçimleri yapılacak. Burada Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği Seçimleri 12 Kasım’da yapılacak 1500’ü aşan üyesiyle Güney Marmara’nın önemli tarım, hayvancılık, ticaret ve sanayi kenti olan Biga’nın en büyük mesleki odası konumunda olan Biga TSO. 2022-2025 döneminde görev yapacak Meslek Komitesi ve Meclis Üyeleri, 12 Kasım Cumartesi günü Biga TSO Hizmet Binasında yapılacak seçimle belirlenecek.
Biga TSO’ya üye seçmenlerin 9 Meslek Komitesi temsilcisi için sandık başına gideceği seçimlerde, yeni dönemde görev yapacak Meslek Komitesi ve Meclis üyeleri belirlenecek. Yönetim Kurulu 17 Kasım Perşembe günü belirlenecek. Burada da kulislerin hareketlendiği gelen bilgiler arasında. Seçime 2 ay gibi uzun bir süre kaldığı için aday olmak isteyenlerin rengini belli etmediği belirtiliyor.

Mehmet Güler