Gündem

Kale Gönüllüleri, İstanbul Maratonu’nda Serebral Palsi’li çocuklar için koştu

Daha iyi bir gelecek için faaliyetlerini sürdüren Kale Gönüllüleri, 44. İstanbul Maratonu’nda, Serebral Palsi’li çocukların ve ailelerinin hayata umutla bağlanması için koştu.

Maraton kapsamında “İyilik Peşinde Koş” platformundan 545 bağışçıya ulaşan Kale Gönüllüleri, 72 bebeğin Erken Müdahale Programı’na alınmasına destek oldu.
 
Kale Grubu’nun, yaşamda ve gezegende anlamlı bir değişim yaratmak amacıyla başlattığı ‘İyi Bak Dünyana’ hareketi kapsamında faaliyetlerine devam eden Kale Gönüllüleri, Spor İstanbul tarafından düzenlenen 44. İstanbul Maratonu’nda bu yıl Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı ile Serebral Palsi’li çocuklar için koştu.
 
Kale Gönüllüleri, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı ile yapılan iş birliği çerçevesinde ‘İyilik Peşinde Koş’ platformundan toplanan bağışlarla, engelli olma riski taşıyan 72 bebeğin Erken Müdahale Programı'na alınmasını sağladı ve ailelerinin hayallerine güç verdi. Daha iyi bir gelecek hedefiyle koşan Kale Gönüllüleri, bu yıl 545 bağışçıyı bir araya getirerek, şu ana kadar en çok bağış toplayan ilk 15 kurum arasına girdi.
 
Kale Grubu İç İletişim Müdürü ve Kale Gönüllüsü Deniz Kaçaroğlu Türker, “Dünya üzerinde yaşanan tüm sorunların ve eşitsizliklerin herkes tarafından hissedildiği bu dönemde, ‘İyi Bak Dünyana’ hareketiyle dünyada nelerin iyileştirebileceğine dair ilham vermeyi amaçlıyoruz. Bu felsefeyi gönülden içselleştiren Kale Gönüllüleri olarak bu yıl İstanbul Maratonu’nda, ömürleri boyunca özel eğitim ve rehabilitasyona ihtiyacı olan, ancak aileleri maddi zorluk yaşadığı için bu imkana kavuşamayan Serebral Palsi’li çocuklara destek olmak istedik. Katkı sağlayan tüm Kale Gönüllüleri’ne ve bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Türkiye’de her yıl altı bin bebek ve çocuğun desteğe ihtiyacı var
Serebral Palsi, genellikle bebek daha anne karnındayken ya da doğumdan sonraki kısa süre içinde meydana gelen beyin dokusundaki kalıcı hasar sonucunda ortaya çıkan ve hareket etme kabiliyetinde azalmayla seyreden bir hastalık olarak dikkat çekiyor. Serebral Palsi, çocuklarda en sık rastlanan engellilik türü olarak öne çıkıyor. Türkiye’de her yıl 6.000 bebek ve çocuğa, Serebral Palsi teşhisi konuluyor. Bu çocuklar, doğru tedavi ve özel eğitim uygulandığı takdirde maksimum potansiyellerine ulaşarak, akranları gibi okula gidip yaşama umutla bağlanma imkanına sahip olabiliyor.