Sağlık

Lazerle Diş Beyazlatma Nedir?

Diş beyazlatma yöntemi günümüzde ev tipi ve ofis tipi diş beyazlatma yöntemi olmak üzere iki farklı şekilde gerçekleştirilebilir.

Ofis tipi diş beyazlatma yöntemi dişlerin klinik ortamında alanında uzman kişiler tarafından uygulanır. Lazerle diş beyazlatma yöntemi de donanımlı bir klinikte alanında uzman kişiler tarafından uygulanır. Diş beyazlatma (bleaching) uygulamaları sırasında hastanın dişlerine karbamid peroksit veya hidrojen peroksit gibi beyazlatıcı özelliği olan ajanlar uygulanır. Bu ajanlar uygulanmadan önce hastanın diş etlerinin zarar görmesini engellemek için koruyucu bir bariyer takılır. Ardından lazer ışınlarından gözleri korumak için hastaya koruyucu bir gözlük takılır. Ardından beyazlatıcı özelliği olan ajanlar sürülür.
 
 
Lazerle Diş Beyazlatma Kaç Seans Sürer?
Lazerle diş beyazlatma yönteminde diğer ofis tipi yöntemlerden farklı olarak ısının yardımıyla beyazlatıcı ajanlar daha fazla etkili hale getirilir. Yöntem sırasında beyazlatma işlemini gerçekleştiren lazer değildir, ancak lazer ısı ve ışınları sayesinde beyazlatma jeli dişlere daha kolay etki edebilir. Lazerle diş beyazlatma işlemi genellikle tek seansta başarılı sonuçlar alınan bir yöntemdir. Ancak dişlerdeki renk değişikliğine bağlı olarak bazı durumlarda lazerle diş beyazlatma uygulamasından sonra ev tipi beyazlatma yöntemlerinin de kullanılması gerekebilir. Lazerle diş beyazlatma yöntemi genellikle 30-60 dakikada tamamlanır.
 
Kaynak: medicalpark