Siyaset

İYİ Parti’de olaylı kongreler bitti sıra operasyonda mı?

İYİ Parti’nin en hareketli ve çekişmeli kongrelerinden biri Çanakkale’de yaşandı. Hem, delege seçimleri, hem merkez ilçe hem de il kongresiyle ortaya istenmeyen görüntüler ve söylenmeyecek sözlerin olduğu bir süreç yaşandı.

İYİ Parti’nin en hareketli ve çekişmeli kongrelerinden biri Çanakkale’de yaşandı. Hem, delege seçimleri, hem merkez ilçe hem de il kongresiyle ortaya istenmeyen görüntüler ve söylenmeyecek sözlerin olduğu bir süreç yaşandı. Bu süreçte kişiler ve parti teşkilatlarının safları net belli olurken, şimdi sırada muhaliflere operasyon yapılarak görevden almaların olacağı konuşuluyor.
 
Varlığı pek belli olmayan İYİ Parti Çanakkale teşkilatı, genel merkezin kongre kararı alması ile bir andan hareketlendi. Hareketliliğin en büyük nedeni olarak da İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz gösterilmişti. Uz’unda Çanakkale’de partililer tarafından sevilmediği bu yüzden büyük bir bariyerle karşılaşacağı konuşulmuştu.
Konuşulanlar doğru çıktı ve İYİ Parti’de kaynayan kazanın buharı delege seçimlerinde ortaya çıktı. Delege seçimlerinde Uz hiç ummadığı bir muhalefet ile karşılaştı. Delege seçimlerinde Uz’e yakın kişilerin seçilmemesi partide şok etkisi yaratmıştı.
Delege seçimlerinden sonra sıra merkez ilçeye geldi. İlk olarak iki aday çıktı. Daha sonra partililerin devreye girmesi ile merkez ilçede tek adayla kongreye gidildi. Burada bile büyük gerginler yaşandı. Basına yansımayan kısımlarında bir birlerinin üzerine yürümeler ve küfürleşmeler havada uçuştu.

KILIÇLAR İL KONGRESİNDE ÇEKİLDİ
İYİ Parti’de kongre süreci ile yaşanan gerginliğin patlama noktası İl Kongresi oldu. İl kongresi, başkan adaylarından ziyade adeta Rıdvan Uz ve muhaliflerinin yarışına döndü. Kongrede ilk olarak 4 aday ortaya çıktı. Uz, başından beri eski başkan Selahattin Yıldızlar’ı destekledi. Uz’un devreye girmesi ile adaylardan ve aynı zamanda belediye meclis üyeleri olan Ahmet Uslu ve Didem Güner, Yıldızlar lehine çekildi.
İkinci aday ise Eşref Bener Varol çıkmıştı. Varol’un arkasında da büyük bir destek vardı. Merkez ilçe, İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ve bazı ilçe teşkilatları yer aldı. Adeta ölüm kalım savaşı veren Uz, bu kongre için çok çalıştı ve az farkla adayı Yıldızlar kazandı.

SIRA OPERASYONDA MI?
Kongrede uzun süre gerginlik yaşandı. Salonda yaşanan gerginlik dışarıya kadar taştı. Kargaşaların da yaşandığı kongrenin etkileri ise sürüyor. Yaşananlardan sonra Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz’un eliyle muhalif teşkilatlara operasyon yapılacağı konuşuluyor. Kongrede kendisinin yanında yer almaya başta merkez ilçe, Gökçeada ve diğer ilçelerin yöneticilerinin görevden alınacağı belirtiliyor. Bu gerginliğin milletvekili adaylarına da yansıyacağı konuşuluyor.

Mehmet Güler