Siyaset

CHP’de fotoğraflı mesaj  ATİNA- ANKARA

CHP’de yeni il başkanının atanması ile yaşanan krizin etkileri devam ederken, CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Atina’da ismi Cumhurbaşkanı adayı olarak geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaştı.

CHP’de yeni il başkanının atanması ile yaşanan krizin etkileri devam ederken, CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Atina’da ismi Cumhurbaşkanı adayı olarak geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve yakın ekibi ise yeni ile başkanı ile beraber Ankara’da yine ismi Cumhurbaşkanı adayı olarak geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları görüşmenin fotoğraflarını paylaştı. CHP’nin Çanakkale’deki iki gücünün farklı yerde yaptıkları paylaşımlar mesaj olarak algılandı.
 
Milletvekili aday adayı olmak için bir süre önce CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural istifa etmişti. Ural’ın yerine yönetimin istediği birinin seçilmesi isteniyordu. O istek genel merkeze iletilmesine rağmen sosyal medyada Sabiha Güler Koçer’in atandığı yazılmaya başlandı. Daha sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, sosyal medya sayfasında, “İl Başkanımız Metin Ümit Ural’ın milletvekili adaylığı için istifa etmesiyle boşalan İl Başkanlığı görevine Merkez Yönetim Kurulumuzca İl Eğitim Sekreterimiz Sabiha Güler Koçer atanmıştır. CHP Çanakkale tarihinde bu görevi ilk kez bir kadın arkadaşımızın üstlenmesi ayrıca anlamlı ve önemlidir. Kendisini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Geliyor gelmekte olan’’ diyerek paylaştı.

CHP İL BAŞKANLIĞI YALANLADI
Erkek’in paylaşımın ardından kendisine yakın partililer de peş peşe paylaşalar yaptı. Bunun hemen ardından CHP İl Başkanlığı’ndan atama kararını adeta yalanlayacak bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada “16.01.2023 tarihinde akşam saatlerinde Çanakkale yerel basın kuruluşlarının internet sayfalarında ve kişisel sosyal medya hesaplarında CHP MYK'sı tarafından il başkanlığına bir atama yapıldığı yönünde haberler paylaşılmış olup halen bu haberlerinde paylaşılmaya devam edildiği görülmektedir. 17.01.2023 tarihi saat:13.00 itibariyle CHP Genel Merkezi tarafından İl başkanlığımıza ulaşan bu içerikte herhangi bir resmi yazı bulunmamaktadır. Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız” denildi. Bu paylaşım da CHP’de yeni bir kriz çıkardı.
 
ANKARA’DA KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞÜLDÜ
Ataması parti içinde tartışmalara neden olan Güler Koçer, Ankara’ya gitti. Dün CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek,  görüşmelerde çekilen fotoğrafı sosyal medya hesabında, “Çanakkale İl Başkanımız Güler Koçer, Milletvekilimiz Özgür Ceylan ve YDK Üyemiz Serdar Soydan ile birlikte Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettik.” notu ile paylaştı.
 
ATİNA’DA İMAMOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ
Yeni il başkanın atanmasına karşı çıktığı iddia edilen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise Atina’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptığı görüşmede çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabında, “Antik dönemde Atina'da ortaya çıkan demokrasi olgusu günümüzdeki temsili demokrasinin ilk örneklerinden biridir. BalkanŞehirleriAğı Atina Zirvesi için İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ile Atina'ya vardık.” notu ile paylaştı.
 
PAYLAŞIMLAR NESAJ OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ
CHP Çanakkale teşkilatında bir grup Gökhan tarafından bir grup ise Erkek tarafından toplanmış durumda. Yeni il başkanı da Erkek ekibinde olduğu biliniyor. Yaşanan bu krizden sonra Gökhan’ın Atina’da Cumhurbaşkanı adayı olarak ismi geçen İmamoğlu ile Erkek’in ise ekibi ile yine Cumhurbaşkanı adayı olarak ismi geçen Kılıçdaroğlu ile paylaşım yapması parti teşkilatına verilen birer mesaj olarak değerlendirildi.
 
Mehmet Güler